52 veckor semester per år – är det möjligt?

För de flesta  har semestern börjat att lida mot sitt slut och några av Er kanske till och med redan har börjat att jobba. Vissa har jobbångest medan andra ser fram emot jobbet, vardagen, rutinerna och livspusslet. Den gemensamma nämnaren är dock att många tycker att semestern är för kort och vill vara ledig mer. I detta inlägg berättar jag om hemligheten om hur du kan få 52 veckor ledigt per år. Ja du hörde rätt! Inte en dag till behöver du gå till jobbet om du inte jättegärna vill det såklart.

Hemligheten

Hemligheten är inte att vara föräldraledig eftersom du öppnar upp en 24/7 hotellverksamhet där timlönen är minimal. Svaret stavas EKONOMISK FRIHET, vilket du även kan läsa mer om mitt tidigare inlägg här: Såhär mycket pengar behöver du för att bli ekonomisk fri

Det är långt ifrån alla människor som har förutsättningarna att lyckas med denna. För personer som faktiskt har möjlighet till detta är det ändå ytterst få som kommer att lyckas. Frågan är varför?

Svaret

Jag är övertygad om att detta beror på en kombination av okunskap, kortsiktighet och dåligt tålamod. Jag själv jobbar efter SMARTA-mål principen vilket du kan läsa mer om här: Sätt upp SMART:a sparmål

Denna metod kan tillämpas på alla mål som du sätter upp oavsett om det handlar om jobbet, träning, börsen, sparande eller läxläsning. Har du inte provat så börja idag. Att fullfölja sina mål är lättare sagt än gjort så det kräver både disciplin och fokus. För målinriktade människor är detta kanske inget problem, men för personer som inte besitter denna egenskap gratis krävs det en del träning. Jag är helt säkert på att man kan träna upp dessa egenskaper, i alla fall till en viss gräns. Vill man så kan man!

Sluta jobba

För många kan det låta surrealistiskt att man kan sluta jobba och fortfarande få ekonomin att gå runt. För er som inte känner till detta så är detta mitt huvudsakliga mål med mina investeringar på börsen. Jag ska bli ekonomisk fri som 55-åring. Låter det det för bra för att vara sant?  Det är det inte. Det är som Gunde Svan säger ”Ingenting är omöjligt”.

Foto: Henrik Montgomery: TT 

Tar jag hjälp av Ränta på ränta kalkylatorn behöver jag just nu investera 6700 kr/mån för att nå mitt mål (med pengar placerat på ISK på dagens skatt). Så mycket var det inte förut men på grund av börsraset 2021 sjönk kapitalet rejält. Förhoppningsvis kommer det att löna sig när jag fortsätter att investera nu när det är oroliga tider på börsen.

Målet är 7,5 miljoner på börsen och när det är uppfyllt kommer jag att plocka ut 25.000 kr/mån och försörja mig på detta. Tar jag ut mer än 25.000 kr/mån kommer kapitalet att minska, men tar jag ut denna summa kommer kapitalet vara 7,5 miljoner för evigt.

 

Kommer jag att plocka ut mer än 25.000 kr/mån? Absolut. Pengar är ju till för att användas. Kom ihåg det.

 

/Sandra Karlsson
Framtidsgurun

Foto: Petra Älvstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.