Ida Warg: Så hittar du en hälsosam kosthållning som fungerar

Nyheter24:s träningsexpert, bloggare och krönikör Ida Warg guidar dig till hur du skaffar dig en hälsosam kosthållning som är hållbar livet ut.


Lär känna Ida

Ida Warg är Nyheter24:s träningsexpert, bloggare och krönikör.

Ålder: 26

Bor: Stockholm

Idas blogg hittar du här.

Hennes instagramkonto här.

Varje vecka utmanar hon dig att komma igång med en ny övning.

Har du kommit igång med träningen menfår inte de resultat du vill? Då kan det vara dags att kolla överdina kostvanor. Träning är en viktig del i välmåendet och om duvill bli av med några extra kilon. Men hur går man då till vägaför att hitta en kosthållning som är hållbar?

Jag tror inte pånågra snabba dieter eller quickfix. Man kan absolut få resultatsnabbt genom en hysteriskt strikt diet, men den kommer inte att hållaoch när du sedan börjar äta vanligt igen så kan det vara storrisk att du går upp mer än innan du började dieten.

Det finns inga genvägar till en brahälsa och många tror att det räcker att hålla en hälsosam diet inågra månader för att sedan gå tillbaka till sina gamla vanorigen med ohälsosam kost. Det fungerar inte så utan det gäller atthitta en kosthållning som är hållbar livet ut.

Med det menar jag inte att man ska ätatorsk och broccoli resten av livet utan det gäller att hitta enbalans.

Börja från där du är och precis sommed träningen, gå inte all in från start utan gå sakta fram ochgör små förbättringar i kosten. Ex.

Steg 1: Byt ut halvfabrikat motriktig mat gjord på råvaror och drick vatten till maten iställetför juice, läsk eller alkohol.

Steg 2: Byt ut alla snabbakolhydrater mot långsamma och byt ut bullen på fikat mot tex enfrukt eller naturella nötter.

Steg 3: Ersätt en stor del avkolhydraterna på tallriken mot en stor portion grönsaker ochtillsätt mer protein och nyttiga fetter.

Steg 4: Byt ut pasta och brödmot tex. Rotfrukter, quinoa och råris och jag rekommenderar attutesluta alla produkter med gluten i. Här hittar ni en film om hurgluten påverkar våra kroppar negativt 

http://wp-blogg.nyheter24.se/idawarg/?p=18025

Hur länge man stannar på de olikastegen är upp till en själv.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

16 Apr, 18:12

Så maximerar du effekten av din allergimedicin – enligt experten

25 Mar, 16:36
Årets pollensäsong är här, något som innebär rinniga ögon och nästäppa för många. Nyheter24 har pratat med Catharina Claesson, chef för Farmaci på Apotek Hjärtat, om hur man maximerar effekten på sin allergimedicin.

Apotekaren varnar: Det händer om du äter för mycket vitaminer

27 Feb, 19:26
Enligt en undersökning tar fler än var tredje person olika kosttillskott med hopp om goda hälsoeffekter. Men kan man äta för mycket vitaminer? Och vad händer om man gör det? Det svarar chefsapotekare Annika Svedberg på i en intervju med Nyheter24.

Så gör du slut med en narcissist • Misstaget du inte vill göra: "Finns en risk"

28 Jan, 12:02
Vill du göra slut med din partner, men misstänker samtidigt att denne har en narcissistisk personlighetsstörning? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på, enligt psykologen Monica Emanell.

Pensionär? Det måste du känna till för att undvika fallskador

10 Jan, 17:32
Närmar du dig pensionsåldern eller har kanske rent av redan nått den? Då finns det några detaljer som är bra att känna till för att undvika fallskador.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

3 Jan, 14:32
Nu har den isande vinterkylan kopplat ett järngrepp om Sverige. För att undvika hudskador finns det några klassiska missar du bör undvika, det menar hudläkaren Petra Verga Kjellman.