Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööf till ny attack mot Sverigedemokraterna

- 09/08/2018, 10:47 -

Om Annie Lööf tvingas välja mellan Jimmie Åkesson och Stefan Löfven väljer hon statsministern. Det berättar hon i en ny intervju.

Att Centerpartiets Annie Lööf inte är något stort fan av Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna är inte direkt någon hemlighet. 

Tidigare har C-ledaren varit ute och svingat mot Åkessons gäng angående de många brottsdömda och kriminella som finns i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp. Hon har också ställt sig frågande till varför Sverigedemokraterna haft folkvalda politiker som vill att Lööf ska bli våldtagen av ”invällande babianer”

I en ny intervju med Expressen går Annie Lööf till ny attack mot Sverigedemokraterna. 

De är i grunden ett populistiskt parti som vill ha så mycket uppmärksamhet som möjligt och det kommer de att fortsätta med. Jimmie Åkesson har själv inte bestämt sig för vilken statsminister han kommer att vilja göra det enkelt för, han vill ha inflytande och kommer att söka det, säger Lööf till Expressen. 

Lööf säger också i intervjun att hon väljer statsminister Stefan Löfven framför Jimmie Åkesson, och att det är viktigt att vara tydlig med ”ett antal principer”.

Att bilda regering efter valet kommer att bli svårt. Inget av de politiska blocken ser ut att kunna få majoritet. Det innebär att det ett av blocken kommer vara tvungna att släppa fram en minoritetsregering – eller samarbeta med Sverigedemokraterna. 

Vill hellre samarbeta med Socialdemokraterna

Annie Lööf tror på en Allians-regering, men att man hellre vill samarbeta med Socialdemokraterna än att öppna upp för att Sverigedemokraterna ska få inflytande. 

– Skulle en alliansregering behöva ökat stöd så tror vi på blocköverskridande samarbeten mellan Alliansen och Socialdemokraterna till exempel, säger Annie Lööf i Expressen-intervjun. 

Även i vintras var det stor debatt om hur Sverige ska styras efter valet, och även då öppnade Annie Lööf dörren för att söka stöd hos Socialdemokraterna. Det fick SD:s gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, att gå till angrepp mot Lööf. 

– Detta visar att om man vill ha verklig förändring kan man inte lita på vare sig de liberala partierna eller på Socialdemokraterna, utan då är det SD som gäller. Annars kommer Socialdemokraterna regera vidare i någon form, sa Mattias Karlsson till Nyheter24 då

Gillar du Annie Lööf?