<3
1 av 5
<3 - Foto: Tom Jerry Boman/Nyheter24
Vi ser det växa som ogräs i våra flöden. Vi hatar det. Näthatet.
2 av 5
Vi ser det växa som ogräs i våra flöden. Vi hatar det. Näthatet. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Tyvärr har det blivit så pass vanligt att många knappt tänker på det längre.
3 av 5
Tyvärr har det blivit så pass vanligt att många knappt tänker på det längre. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Därför är det viktigare än någonsin att hitta motkrafter.
4 av 5
Därför är det viktigare än någonsin att hitta motkrafter. - Foto: Pixabay
Nyheter24 har de senaste två åren krigat för att få bort det hatiska tonläget på nätet. Vi har kommit en bit på vägen, men är långt ifrån framme. Så i år kör vi igen.
5 av 5
Nyheter24 har de senaste två åren krigat för att få bort det hatiska tonläget på nätet. Vi har kommit en bit på vägen, men är långt ifrån framme. Så i år kör vi igen.

Vi har ledsnat på hatet – nu fyller vi nätet med kärlek

Det vidriga näthatet fortsätter. Då sprider vi kärlek i stället. Var med du också – läs här vad du kan göra för att sprida nätkärlek.


Vi ser det växa som ogräs i våra flöden. Vi hatar det. Men vi scrollar vidare.

Näthatet.

Tyvärr har det blivit så pass vanligt att många knappt tänker på det längre.

NäthatBildkälla: TT Nyhetsbyrån

Därför är det viktigare än någonsin att hitta motkrafter. Att ställa sig upp och tydligt visa att till exempel rasism, kränkningar och hat är lika lite okej om det sker på internet som om man skulle säga något till en persons ansikte.

Nyheter24 har de senaste två åren krigat för att få bort det hatiska tonläget på nätet. Vi har kommit en bit på vägen, men är långt ifrån framme.

Så i år kör vi igen.

Nyheter24Nyheter24 sprider kärlek.

Tillsammans med Statens medieråd, försäkringsbolaget Mysafety, ett gäng kända profiler och inte minst er läsare kommer vi under två veckor att fokusera på kärleken.

Visst kommer vi också att granska näthatets obehagliga konsekvenser, men framför allt tänker vi lyfta upp alla fina historier, alla hjälpsamma själar – helt enkelt alla människor som förstått att näthatet bara leder till något ont.

För när till och med kändisar sysslar med näthat och till exempel hänger ut enskilda näthatare – då vet man att det har gått för långt.

Allt vi gör kommer att leda fram till fredagen den 4 november – som är No hate-dagen.

Vi kommer även att dela ut "Årets nätängel", ett pris som går till en person som jobbar för att motverka hat och hot på nätet. Känner du till en sådan person?

Nominera hen till "Årets nätängel" här.

Årets nätängel 2016

Vi vill supergärna också att du gör som tusentals andra människor tänker göra: facebooka, instagramma och twittra ut så mycket kärlek som det bara går under tiden fram till No hate-dagen. Gör det under hashtaggen #NohateSE.

Tillsammans är vi starka.

KärlekBildkälla: Pixabay

Det här kan du göra rent konkret:

1) Du kanske inte brukar göra det, men just den här gången ser du till att skriva en snäll kommentar till någons bild eller film på Facebook, Instagram eller Twitter – bara för att göra den personen glad och sprida lite kärlek. Taggad bilden med #NohateSE.

2) Fota dig själv när du formar händerna som ett hjärta och lägg upp bilden på Facebook, Instagram eller Twitter med uppmaningen att sprida närkärlek. Tagga bilden med #NohateSE.

3) Uppmana dina vänner att göra samma sak!

Nu gör vi tonen på nätet bättre. För alla.

För ingen människa ska behöva stå ut med att bli näthatad.

Det räcker nu.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Finns det för mycket näthat?
Tack för din röst!