Torsdag 13 Maj
Stockholm

Klä dig som Londons klubbkändisar

Eio Clothing gör tröjorna som Peter Doherty bär på skvallersidorna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det Londonbaserade klädmärket EIO Clothing är nära förknippat med den engelska klubbscen. Bland bärarna finns artister som Lady Sovereign, Klaxons, även de med klubbpoäng, och festarnas festare Pete Doherty har flera gånger fångats på skvallersidorna i en Eio-tröja.

Både EIO Clothings designers och de som bär kläderna ute har långt gångna band. När den legendariska klubben The End stängde efter 13 år var Eio där och hyllade med en tröja: ‘till death do us party’.

Även i Stockholm kan man se tröjorna. Samma kväll som Eurovisionfinalen i Moskva, arrangerades en stor fest för märket, under namnet Discow Moscow.

Dj Richard Danielson bar en tröja i båset med en regnbågsfärgad diskokula/döskalle med diamantögon (inte så olik Damien Hirst rekorddyra dimantdöskalle). Dessa kopplingar mellan konst och klubb är kännetecknande för Eio Clothing.

– Vi har inspirerats av konst, musik, kärlek, äventyr och livet i stort. Vår historia grundar sig framförallt i högkultur och Eio växte fram ur vår önskan att föra ut konsten till folket, säger James Lee från Eio, till Nyheter24.

Färgkartor som osar New Rave och band som Klaxons är kanske inte så hett enligt en svensk modebarometer.

Men det finns ett annat underlag i London - som har fler teknoklubbar än det finns klädmärken i Sverige. Även om antalet hängivna fashionistas i Stockholm kanske kan mäta sig med antalet klubbkids. Något Eio märkt.

– Svenskar har ett gott öga för stil och svenska märken fortsätter att imponera på oss, säger James Lee.

En lördagsnatt ska man inte sitta hemma och stryka den svarta skjortan, utan bege sig ut i natten. Där har svensken mycket att lära av Londonbon. Så på med tröjan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela