Klä dig som Londons klubbkändisar

Eio Clothing gör tröjorna som Peter Doherty bär på skvallersidorna.


Det Londonbaserade klädmärket EIO Clothing är nära förknippat med den engelska klubbscen. Bland bärarna finns artister som Lady Sovereign, Klaxons, även de med klubbpoäng, och festarnas festare Pete Doherty har flera gånger fångats på skvallersidorna i en Eio-tröja.

Både EIO Clothings designers och de som bär kläderna ute har långt gångna band. När den legendariska klubben The End stängde efter 13 år var Eio där och hyllade med en tröja: ‘till death do us party’.

Även i Stockholm kan man se tröjorna. Samma kväll som Eurovisionfinalen i Moskva, arrangerades en stor fest för märket, under namnet Discow Moscow.

Dj Richard Danielson bar en tröja i båset med en regnbågsfärgad diskokula/döskalle med diamantögon (inte så olik Damien Hirst rekorddyra dimantdöskalle). Dessa kopplingar mellan konst och klubb är kännetecknande för Eio Clothing.

– Vi har inspirerats av konst, musik, kärlek, äventyr och livet i stort. Vår historia grundar sig framförallt i högkultur och Eio växte fram ur vår önskan att föra ut konsten till folket, säger James Lee från Eio, till Nyheter24.

Färgkartor som osar New Rave och band som Klaxons är kanske inte så hett enligt en svensk modebarometer.

Men det finns ett annat underlag i London - som har fler teknoklubbar än det finns klädmärken i Sverige. Även om antalet hängivna fashionistas i Stockholm kanske kan mäta sig med antalet klubbkids. Något Eio märkt.

– Svenskar har ett gott öga för stil och svenska märken fortsätter att imponera på oss, säger James Lee.

En lördagsnatt ska man inte sitta hemma och stryka den svarta skjortan, utan bege sig ut i natten. Där har svensken mycket att lära av Londonbon. Så på med tröjan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.