Brunett - så fixar du sommarfrisyren

Nyheter24 tipsar om sommarens rätta färger.


Det långa vågiga håret är sexigast. Vi vet dessutom att det är helt rätt att köra med fyllig lugg och massor av extensions. Okej, men hur ligger det då till med färgen?

– I sommar är inne med både varma och kalla färger, även i kombinationer, säger Angelica Jenmert, frisör på Söders Hårpunkt, och tillägger att hon tycker att det finaste resultatet kommer när solen fått bleka håret naturligt.

Beyoncéfärgen

Men svenska somrar är opålitliga, och fram tills nu har solen varit lite väl ogenerös med sina strålar. Därför skickade vi i väg vår testpanel till tre olika frisörer. De var tre brunetter, och härom dagen kom de tillbaka med varsin ny hårfärg.

Stephanie, som besökte Bobby's Hårstudio på Drottninggatan 81, fick den just nu så åtråvärda Beyoncéfärgen.

– Stephanies hår var redan färgat en massa gånger och var väldigt slitet. Jag började med att slinga hela håret och efteråt så avfärgade jag det oxå med Wellas blondor. Sedan nyanserade jag med en kylig toning så att allt det guloranga försvann. Resultatet vart riktigt snyggt. En sommarfärg som passar utmärkt till utländska hår som vill bli blondiner, den är ljus men inte blondblond, säger Bobby Oduncu till Nyheter24.

Kristina gick till Moscow på Sturegatan 8 och fick rödare toner.

– Så som jag länge velat ha mitt hår, sa en glad Kristina efteråt.

– Vi började med att lägga en ganska varm brun färg längst ner i Kristinas nacke. Sen hade vi två partier på sidorna som också var väldigt varma. De gick lite åt det guldiga hållet. Längst upp lade vi en ganska ljus ton, också väldigt varm, säger Gabriella Bäck, själv frisör och ägare till Moscow.

Isabella tog tunnelbanan till Södermalm, gick in på Söders Hårpunkt på Åsögatan 100 och kom tillbaka överlycklig, med håret flera toner ljusare.

–Jag tittade först på Issas hudtoner och tyckte att hon skulle passa i lite varmare färger. Vi började med att göra en avfärgning. Sen körde vi två olika blonda slingor för att få lite skiftningar. Den ena var lite mörkblond/beigefärgad, säger Angelica Jenmert och tillägger:

–Sen avslutade vi med att tona in hela håret för att få en kopparton. Jag är själv lite mer förtjust i de varmare tonerna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!