Torsdag 7 Jul
Stockholm

Prins Charles tjuvstartade firandet

Idag fyller brittiske prinsen 60 år, men redan igår började festen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag fyller prins Charles 60 år, men redan under torsdagen tjuvstartade firandet på New Wimbledon Theatre i södra London. Det var mamma drottning Elisabeht II som stod som värdinna för det stora kalaset, och båda sönerna William och Harry höll tal för de många celebra gästerna.

Bland de inbjudna fanns gräddan av europeisk kunglighet, givetvis också vårt svenska kungapar och kronprinsessan Victoria. Där fanns också kändisar som sångerskan Shirley Bassey och komikerna John Cleese, Joan Rivers. Robin Williams och Rowan Atkinson. De sistnämnda höll också i en stor humorshow från scenen, som prins Charles och hans Camilla skrattade högt åt, enligt The Sun.

Firandet i dag, på själva bemärkelsedagen, består bland annat av ett konsertbesök med hustrun Camilla, och den traditionsenliga kanonsaluten på kvällen.

Och på lördagen foretsätter firandet när Camilla ordnar stor fest i Highgrove, där det bjuds på en trerättersmiddag med ostsufflé, skotsk oxfilé samt vaniljpannacotta med lokal frukt. Uppträder gör ingen mindre än Rod Stewart.

Prins Charles har väntat länge på sin tur som tronarvinge, och det lär dröja länge till innan han får slå sig ned på tronen. Drottning Elisabet mår strålande och är bara 82 år, vilket är en ringa ålder med tanke på att hennes mor blev 101.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.