Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Atari vill utrota begagnade spel

Nöje | 06/12/2008 07:20

Spelindustrin gör allt för att dämpa andrahandshandeln.

Ataris koncernledning är ute på ett korståg mot begagnade datorspel. Den anser att det vore för spelindustrins bästa om all försäljning av begagnade spel upphörde. Därför gör nu speljätten allt för att dämpa andrahandshandeln.

Utspelet kom under ett Atari-event tidigare i veckan och Ataris koncernchef David Gardner och vd Phil Harrison luftade sina åsikter kring den alltjämt växande andrahandsmarknaden för datorspel.

– Det är uppenbart att det är ekonomiskt kännbart för industrin och de som ger ut spelen gynnas inte alls av den här typen av försäljning, sa de enligt Shacknews.

För att försöka uppnå en samhällsförändring kommer Atari att tillverka fler spel där material läggs till efter att spelarna ägt spelet ett tag för att minska andrahandshandeln.

– Det finns ingen tvekan om att andrahandsmarknaden gör intrång i spelindustrins intäkter och det är många som inte är nöjda med det, sa Phill Harrison enligt Shacknews.

Skrivet av: