Torsdag 28 Okt
Stockholm

Datorspel ger självförtroende

Ny studie visar att Guitar Hero-ungdomarna blir vassa gitarrister.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Guitar Hero, Singstar och andra musikspel skapar framtidens artister. Över 2,5 miljoner brittiska ungdomar har inspirerats att ge sig in i den riktiga musiken efter att ha börjat med spelen någon gång.

En ny studie från välgörenhetsorganisationen Youth Music, som profilerat sig inom musik, visar att datorspelen är en starkt bidragande orsak till att ungdomar börjar spela instrument för första gången.

Runt 19 procent av ungdomarna sa att de nu spelar ett instrument eftersom de blev inspirerade efter att ha spelat ett musikspel. Av de tolv miljoner brittiska ungdomarna, mellan åldern 3 och 18 år, spelar mer än hälften musikspel på sina konsoler.

– Musikspelen är populära eftersom de är familjevänliga och inkluderande, säger Andrew Missingham, expert på musikindustrin, som presenterade rapporten, till The Daily Telegraph.

Missingham menar att ungdomarna hjälps att utveckla ett bättre självförtroende genom sina prestationer i spelen och visar upp många av de färdigheter som behövs för att kunna spela andra instrument.

Se två män spela Guitar Hero nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela