Stockholm

Warcraft-spelare fick epileptiskt anfall

Föräldrar varnar för den nya versionen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

World of Warcraft kan ge epileptiska anfall. Det fick en 15-åring uppleva i lördags som spelade den nysläppta World of Warcraft-versionen Wrath of the Lich King. Kompisarna spelade timme efter timme och slutade inte förrän den 15-årige pojken började krampa som i ett epileptiskt anfall.

De chockade föräldrarna ringde skräckslaget till SOS Alarm. Läkare kunde konstatera att pojken fått för lite näring och för lite sömn. Föräldrar varnar nu för de effekter som mycket spelande kan leda till. De får stöd av psykologen och experten på spelberoende Owe Sandberg som varnar för den besatthet som ungdomar kan drabbas av.

– Det känner inga begränsningar och drabbas av vätskebrist och sjukdomstillstånd, säger han till Kvällsposten.

Han bedömer att mellan 30 000 och 40 000 ungdomar i dag i riskzonen för att bli spelberoende. Behandlingshemmet Game Over i Linköping har märkt av en ökning av oroliga föräldrar som ringer och berättar om nya Wrath of the Lich King.

– Det har blivit ett jättestort problem. Vi har föräldrar som ringer varje dag och frågar. Det är en sådan kraft i det spelet, med belöningar och olika nivåer. Man kan spela hur länge som helst, säger socionomen Emilie Backlund på Game Over till SvD.se

Backlund ser att just onlinespel som World of Warcraft och Counter Strike är de som flest fastnar i.

– Och det här är inte bara ett ungdomsproblem. Också vuxna hör av sig och det spelar egentligen ingen roll hur gammal du är, säger hon.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.