Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krönika: Schlagerbarnen är rökta i Moskva

- 01/03/2009, 16:40 -

Danny Saucedo, nyss fyllda 23, Måns Zelmerlöw, 22, Agnes Carlsson, 20, och Molly Sandén, 16. Det är kidsen som äger i Melodifestivalen 2009 och går direkt till finalen.

Den enda som saknas är Amy Diamond, 16 och ett halvt, men är det någon som inte tror att hon tar Star Pilots i andra chansen?

Yngst av alla deltagarna är Molly Sandén, tävlingens odiskutabelt största talang och en solklar finalist. Men vi har redan Lilla Melodifestivalen. En tävling som Bert Karlssons gunstling Molly för övrigt vann. Var konceptet med barnteve så framgångsrikt hos tittarna att SVT valde att föra över temat även i seniorernas fest?

För ska kidsen ha en chans måste de ha låtar som klarar den att stå sig mot den Europeiska konkurrensen. I Moskva kommer östländerna vara snyggare och skarpare än någonsin och då funkar inte Mollys ballad, som tycks komma från soundtracket till Den Lilla Sjöjungfrun 4: Fiskmåsen flyger.

Anna Book, som själv debuterade som sextonåring, uttrycker det bäst:

– Värre än ett stolpiller i arslet. Den tråkigaste låt jag hört, sa Anna Book till GT.

I gårdagens deltävling lös debuntanten Agnes starkast. Hon har aldrig låtit bättre och förde sig som en kvinna i sin guldiga diskodräkt med en ungdomlig utstrålning som fick Susanne Alfvengren att framstå som en buktalardocka. Dock är även den diskodängan alldeles för svensk.

De mogna och trogna tittarna som minns proggens mörka tider bjöds å sin sida bara på larv. När Dansbandsfavoriterna Thorleifs saxofoner blåste tonartshöjning samtidigt som de gigantiska tomteblossen brann och sångaren gjorde en handklapp som hämtad från Iprenreklamens parodier på musikstilar - och då inte bara till utseendet - ville man bara ge barnen allt stöd som fanns.

Amy Diamond - It's my Life

Agnes - Love Love Love

Molly - Så vill Sjärnorna

Thorleifs - Sweet Kissin' In The Moonlight

Skrivet av: