Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
161
reaktioner idag

Corinne: Fyllig lugg!

Corinne Henriksson om årets hetaste hårtrender.

Corinne & Friends har gjort sig kända som personlig lyx. Här utformas frisyren efter dig - ansiktsform, person och egna stil. Corinne Henriksson och hennes vänner tillhör de absoluta favoriterna hos Sveriges inflytelserikaste trendnissar och största bloggare. Nyheter24 fick en pratstund med Corinne som för närvarade befinner sig i Italien.

Hur tycker du man ska klippa sig i vår?

– För killar känns det fräscht med halvlångt hår just nu. Det ska se ut som att det var några veckor sedan du var hos frisören. Just nu är jag nere i Italien och jobbar och inspireras mycket av killarnas nonchalanta men ändå fixade frisyrer. Ett halvlångt hår är perfekt att variera från preppy, vindbitet rufs till tight snedbena och James Dean-look, säger Corinne Henriksson på Corinne & Friends.

– Tjejer ska satsa på sexigt, klassiskt snyggt hår. Har du haft långt hår länge och inte vill ta av alltför mycket på längden så klipp en tjock fyllig lugg och gör något nytt med färgen. För dig som vågar– satsa på kort hår med en undercut så kan du både få till punk/rock samtidigt som det väldigt enkelt går att lugna ner formen till ett mer klassikt kvinnligt uttryck, beroende på humör och val av kläder.

Var ska man hämta inspirationen ifrån?

– Resor och andra kulturer har alltid varit min starkaste inspirationskälla, Vi har en hög nivå på mode i Sverige men man blir väldigt lätt hemmablind. Det bästa som finns är att sitta på en uteservering eller i en skön hotellounge och titta på folk. Några favoritplatser är Hotel Costes i Paris, Gamla Stan i Barcelona, var som helst på Rivieran, Hotel Soho på West Broadway... eller där jag är nu, Rom.

Vilka produkter ska man använda?

– Den självklara grunden bör vara den serie som din frisör rekommenderar dig. Populära produkter för de texturer vi gillar just nu är Woolshake från Redken, liknande beach spray. Den var slutsåld i 3 månader i hela Europa, vilket säger en del om hur populär den är. Beach creme från L´Oréal Professional. Torrschampo är ett måste! Några favoriter är Osis, Kisby, Bumble & Bumble. Bästa leave in för långhåriga är Anti-snap från Redken. Den tillför massa proteiner som nästan ger lite styling effekt. De som tångar håret ofta borde prova någon av Redkens nya heatstyling produkter och man får inte glömma solskyddet nu när solen kommer.

Vilken hårfärg är det som gäller i vår?

– Kort helblonderat på tjejer. Långt hår i honung, orange och koppartoner. Gemensamt för alla killar är att håret aldrig får se färgat ut. Såvida du inte har en punk/rock stil och färgen lyfter stilen i övrigt. Överlag jobbar vi på C&F mycket med frihandsfärgning för en naturligare look, säger Corinne Henriksson till Nyheter24.

Glöm inte att tävla om din en lyxklippning. Här!

Skrivet av:

Mer:

Kändisarnas sexiga frisyrer