Är Jerry Seinfeld inte rolig längre?

- 22/12/2008, 17:45 -

Han var en världens roligaste män. I dag kämpar han för skratten genom provokation.

Efter succéserien Seinfeld tog slut har vi inte hört så mycket av huvudkaraktären och komikern Jerry Seinfeld.Fram tills för något år sedan då han började med standup igen. Men det har gått så där.

Hans egna tecknade film Bee Movie anklagades för plagiat av en svensk animatör. Och reklamen han gjorde ihop med Bill Gates för Microsoft var mer av en informationsfilm om aspergers.

Hatar barnkalas

När han var gäst hos Letterman senast var det inte samma form av skrattsalvor som de han rönte i teveserien. I samtalet med Letterman berättar Seinfeld att han har svårt för andra människors barn.

– Jag går till barnkalas. Jag hatar varenda ett av dem, sa Seinfeld.

– Tycker du också att andra personers barn inte riktigt ser rätt ut? Du frågar din fru om deras huvud ska se ut sådär.

Själv har Seinfeld tre barn med sin fru Jessica. Dottern Sascha, åtta år, sonen, Julian Kal, fem år, och Shepherd Kellen, tre år.

Skeptiska tittare

Nu frågar sig bloggare om Seinfeld inte är rolig längre.

Huffington Post har publicerat videoklippet som möts av skeptiska kommentarer. Bloggaren Brian Ross skriver där:

"Han är rädd för clowner. Generellt sett är de roligare och mycket mindre gnälliga och Larry David är briljant. Han kan skådespela och jag har sett dussin av standups som var roligare. Självcentrerade komedier funkar för Larry. För Seinfeld finns det inget älskvärt."

Stämd för förtal

Seinfeld har även stämts för att han skämtade om författaren Missy Chase Lapine som anklagar Seinfelds fru för att ha plagierat hennes kokbok. Då sa han att "folk med tre namn brukar bli lönnmördare".

– Jag har aldrig känt mig så rädd och utlämnad som när man sjuåriga dotter kom hem från skolan och frågade vad en lönnmördare är, sa Lapine till New York Post.

Är Seinfeld bara kaxig och inte kul längre eller är han fortfarande en av världens roligaste? Bedöm själva här:

Seinfelds hos Letterman.

Seinfelds standup.

Skrivet av: