Engfors till attack mot Thulin

Tycker Malenas klänning är för dyr.


Den 16 maj är det dags för Eurovision Song Contest i Moskva. Sveriges bidrag Malena Ernman kommer att bära en klänning som är designad av Camilla Thulin. Klänningen är ett dyrt stycke som Thulin upgett är värd 400 000 kronor.

Designern Rickard Engfors ställer sig starkt kritisk till priset på sin blogg:

"Är det vad hon kommer att fakturera Malena och hennes skivbolag? Skulle inte tro det".

Både Engfors och Thulin är kända för att ha designat ett flertal plagg till olika schlagerartister genom åren. Klänningen beskrivs av Engfors som "en vit kreation med fjädrar och paljetter".

Camilla Thulin kontrar Engfors attack med att förklara att i summan ingår även dansarnas dräkter.

– Sen vet alla att SVT inte betalar den summan. Men det är vad det skulle kosta inklusive moms, skatt och arbetsgivaravgifter och allt annat, skriver Aftonbladet.

Hon nämner även att Rickard Engfors inte har samma kunskap som henne för att kunna kritisera prissättningen.

– Han jobbar som stylist och arbetar på ett helt annat sätt än vad jag gör. Vi tillverkar från grunden, säger hon till Aftonbladet.

Engfors är även kritisk till att Thulin har gått ut offentligt med prislappen på klänningen.

" Det blir omöjligt att leva upp till förväntningarna. Det spelar liksom ingen roll hur snygg klänningen är när man väl får se den. Det kommer inte finnas någon ute i landet som tycker att kreationen är värd 400 000 kr".

Han skriver även att priset rimmar illa med en lågkonjunktur och att han själv aldrig skulle handla på samma sätt som Thulin.

"Personligen diskuterar jag aldrig arvoden eller budgetar med journalister. Jag tycker inte att det ser bra ut helt enkelt."

Engfors svarar även sarkastiskt på sin blogg gällande Thulins uttalande om hans kompetens:

"Även jag är en bluff. De kläder jag hävdar att jag skapat är i själva verket färdiga märkesplagg som jag köpt och låtit Ruthan sprättar bort etiketterna ur. När kunderna kommer håller vi bara leende upp kläderna och låtsas att vi har någon form av kompetens. Vi gör aldrig något från grunden. Det är sant! Linda Bengtzings omtalade hårdrocksklänning hittade jag på Lindex. Marie Serneholts vita skapelse med fjädrar, fransar och glasstavar hängde på en rea-ställning på Kapp-Ahl. Alla scenkostymer till Ace of Base-turnén är i själva verket fyndade på Myrorna."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!