Vois vd kan inte ställa sig bakom låttexten.
Vois vd kan inte ställa sig bakom låttexten. - Foto: Claudio Bresciani/TT/Magnus Andersson/TT

Vois vd rasar mot Fröken Snusks nya låt

Fröken Snusk och låtskrivaren Rasmus Gozzi har släppt en ny låt. Där sjunger de om att åka elsparkcykel full. Nu rasar Vois vd och medgrundare.


I helgen släppte artisten Fröken Snusk en ny singel med titeln ”Voi till min Fuckboi”. Låten är av genren EPA-dunk och innehåller raderna:

”I ride a Voi, Voi, Voi,When I'm tipsy, feeling coy,Through the city, to my boi, boi, boi,Seeking pleasure, don't you know?”.

Fröken Snusks nya, oväntade satsning – byter bransch

Vois vd rasar mot Frökens Snusks nya låt

Låten landade inte bra hos Vois vd och medgrundare Fredrik Hjelm då den, enligt honom, uppmuntrar till rattfylla, vilket bryter mot Vois användarregler.

Fredrik Hjelm. Foto: Stina Stjernkvist/TT

I ett inlägg på Linkedin skriver Fredrik Hjelm, på engelska, att han är djupt oroad över låttexten.

Han menar att Voi överväger att förbjuda Fröken Snusk Voi-konto, vilket han sedan påpekar kan bli svårt eftersom ingen vet hennes riktiga namn och identitet.

Fröken Snusk avslöjar – så ofta tvättar hon masken

Foto: Skärmavbild/Linkedin

Inte tillåtet att köra Vois elsparkcyklar berusad

För att kunna använda Vois elsparkcyklar behöver man godkänna några användarregler, varav en av dessa är att man inte får framföra Voi:en påverkad av alkohol, droger, medicin, eller någon annan substans som kan försämra ens förmåga att köra.

Att sjunga om att köra Voi full är dock inte förbjudet, även om Fredrik Hjelm antyder det i sitt Linkedin-inlägg.

– Han syftar inte på 'promotion', han syftar på 'drinking and driving' när han skriver att det bryter mot våra användarvillkor, säger Sofie Cederberg, pressansvarig på Voi till Di Digital.

Allt om Rasmus Gozzi: Bolag, riktiga namnet och Fröken Snusk

Fredrik Hjelm: "Djupt oroad över låttexten"

I en kommentar till till Di Digital står Fredrik Hjelm fast vid att han oroas av låttexten.

– Det är smickrande att Voi syns så mycket i svensk populärkultur. Med det sagt är jag djupt oroad över låttexten och det budskap den sprider till Fröken Snusks unga fans, säger han till Di Digital.

Låten ska inte vara något samarbete mellan Voi och Fröken Snusk, utan något som Frökens Snusk och låtskrivaren Rasmus Gozzi gjort på egen hand.

– Vi har inte varit involverade i låten eller godkänt referensen till vårt varumärke och kan absolut inte ställa oss bakom texten, säger Fredrik Hjelm till Di Digital.

Rasmus Gozzi om kritiken

När Nyheter24 når Rasmus Gozzi säger han att låten är gjord med glimten i ögat.

– Låten är dels skriven med glimten i ögat och jag tror de flesta förstår det. Låten är upplyftande kärlekslåt om att åka Voi till sin fuckboi efter klubben. Jag förstår att det inte är okej och olagligt att köra både bil och Voi berusad", säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag tror dock att allmänheten finner det enklare att göra det med Voi än med bil. Förmodligen på grund av bristande kunskaper. Sen vet jag att det är tydligt i deras app vad som gäller.

Han avslutar med att han själv aldrig kört Voi påverkad och överväger att gå Vois trafikskola.

– Jag har aldrig kört Voi berusad även om låten handlar om det. Jag själv har inte heller gått deras trafikskola. Men ska överväga att göra det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!