Letterman ber om ursäkt för sexskämt

"Jag ska försöka bättra mig."


David Lettermans sexskämt om guvernör Sarah Palins 14-åriga dotter Willow blev inte så uppskattat som han hade hoppats. Flera upprörda demonstranter har under veckan krävt att han slutar som programledare.

Letterman har redan bett om ursäkt två gånger under veckan men det har inte hjälpt honom. Under måndagens program bad han om ursäkt ytterligare en gång.

– Det är mitt ansvar, jag tar på mig hela skulden. Jag drog ett dåligt skämt, säger han i programmet.

Han fortsätter vidare om att hans avsikt med skämtet inte spelar någon roll utan det viktiga är hur det uppfattades.

– Eftersom det var jag som drog skämtet, är det jag som ska be om ursäkt. Det är inte ert fel att det missuppfattades. Det är mitt fel.

Sedan ber han om ursäkt till döttrarna Palin och även till mamman Sarah och alla andra som upprörts av skämtet.

–Jag är ledsen för detta, och jag ska försöka bättra mig i framtiden, avslutar han.

Skämtet i programmet Late Show with David Letterman handlade om att den före detta vicepresidentkandidaten hade varit på en basebollmatch med sin dotter. Han skojade om att dottern hade blivit på smällen med spelaren Alex Rodriguez.

Letterman trodde att det var den 18-åriga dottern Bristol, som är småbarnsmamma, som hade följt Sarah till matchen. I själva verket var det den 14-åriga dottern. Sarah Palin blev upprörd och tyckte att Letterman fällt perversa kommentarer.

Hör Lettermans ursäkt här:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.