Sämst klädda-listans skapare död

- 20/10/2008, 21:52 -

Blackwell, alla kändisars största skräck har gått ur tiden. Han blev 86 år.

Richard Blackwell, mannen bakom listan med de sämst klädda kändisarna, har dött. Men en inälvs infektion tog hans sista krafter. Blackwells blev 86 år.

Han höll på med sina lista som han grundade 1960. Den väldigt elaka men roliga listan var en plåga för Hollywoods kändisar. Alla som skymtades i ett illa valt plagg kunde hamna där med en fyndig förklaring till.

– Alla kommer komma till min begravning för att kolla om jag verkligen är borta, har Blackwell själv sagt innan sin död.

I förra årets lista beskrev han Britney Spears och Paris Hilton som ”två ärtor i en överexponerad ankdamm med avsaknad av stil”.

Två andra favoriter till slagpåsar var Anna Nicole Smith som han sa ”inte behöver en designer utan en ingenjör” och Barbara Streisand som han tyckte ”ser ut som en maskulin Frankensteins brud.”

Richard Blackwell föddes som Richard Sylvan Selzer. Hans uppväxt var fattig. Men han försökte sig fram som skådespelare under Hollywoods guldålder. Där träffade han filmchefen Howard Hughes som gav honom namnet Blackwell. Då gick Blackwell över till att designa kläder. Även om de utsökta kläderna talade för sig själv var förtal ett av marknadsknepen för att nå den framgång Blackwell så länge sökt.

– Året listan kom ut var alla förbannade. De frågade sig vem denna är Blackwell. De var de som gjorde mig till ett namn, sa Blackwell själv.

Skrivet av: