"Han är världens svarte Elvis"

Svenske musikern Alexander Bard berättar om sin relation till Michael Jackson.


Han har lämnat tusentals fans i sorg. Michael Jackson hade nyligen utannonserat sin allra sista turné men någon liveshow blev det inte. Han dog femtio år gammal och lämnar efter sig en musikalisk skatt som dock överskuggas av skandalåren.

– Michael Jackson var fantastik under 70- och 80-talet men han har inte påverkat musiken i Sverige. Möjligtvis showartister, han var ju en större dansare än artist. Hans karriär dog ju kreativt 1991 efter Dangerous och de senaste åren har han bara varit en freakcirkus typ som Anna Nicole Smith, säger Alexander Bard till Nyheter24.

Så du menar att det här inte var oväntat?

– Det var absolut inte oväntat.

Vad betydde han då?

– Han kommer att bli den svarte Elvis, parallellerna de emellan är ju slående. En storhetsperiod som följs av en freakperiod med pedofili och missbruk. Men han stod ju inte för att han var svart. Jag tror att han var bög men han kom aldrig ut. Så någon politisk respekt har jag inte för honom. Han var självupptagen, cynisk och extremt kommersiell men det hindrar ju inte att han var bra men han ville tillbaka till det där att han var störst och bäst.

Han uppfyller ju något av en musikerklyscha nu när han dött, du drog paralleller till Elvis Presley...

– Att han har dött har inget att göra med att han är musiker utan att han var ett freak och på det ett långvarigt tablettmissbruk helt enkelt.

En överdos?

– Ja, absolut, säger Alexander Bard till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!