Onsdag 16 Jun
Stockholm

Peter Doherty pekas ut i mordhärva

Skandalsångaren kan kallas till förhör angående Mark Blancos mystiska dödsfall.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Polisen har riktat sitt fokus mot skandalsångaren Peter Doherty i ett misstänkt mordfall. Rättsläkare kräver att polisen öppnar utredningen kring skådespelaren Mark Blancos mystiska död för två och ett halvt år sedan. Då uppmanar mamman Sheila Blanco att Doherty träder fram och "säger sanningen".

– Jag vill att sanningen kommer fram, säger Sheila Blanco, enligt Daily Mail.

Mark Blanco dog efter att ha fallit från en lägenhet på första våningen i Whitechapel, i Londons East End, för två och ett halvt år sedan. Polisen kunde inte hitta något som pekade på mord, dråp eller självmord. Utredarna drog slutsatsen att Blanco dött av misstag när han försökte hoppa till en gatlykta.

Fortfarande är många frågor kring händelsen obesvarade. Det finns uppgifter om att Mark Blanco var inblandad i ett bråk med Peter Doherty och två andra män innan fallet från lägenheten.

Daily Mail skriver att Doherty lämnade lägenheten, nästan klev över den livlöse Blanco på trottoaren och spang vidare nedför gatan tillsammans med en kvinnlig bekant. Polisen och ambulansen hann inte stoppa dem.

– Han stannade inte ens för att se om han kunde hjälpa till, eller ens kolla hur illa Mark var skadad. Det är hjärtlöst och omänskligt. Det fick mig att må illa när jag såg det. Man undrar ju hur det står till med människors sinnen, säger Sheila Blanco till Daily Mail.

En talesperson för Pete Doherty avfärdar alla slags mordanklagelser:

– Det som polisen kom fram till inledningsvis är korrekt. Vi har inte hört något från den andra utredningen, så vi kan inte kommentera mer i det här läget, säger talespersonen till Daily Star.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela