Galen kvinna mordhotade kändisar

"SVT har stulit mitt programförslag och min kropp."


"Ni sysslar med svart magi. Ni ska dö", var ett av den 42-åriga kvinnliga musikerns hot mot två av de ansvariga för SVT:s program Mia & Klara.

Hoten kom via mejl och telefonmeddelanden. Säkerhetsföretaget som skyddar SVT valde att slå larm. Den 42-åriga kvinnan från Skåne misstänks nu för hoten.

Väldigt märkliga hot. Hon påstår nämligen att SVT har stulit ett av hennes programförslag och - hör och häpna - hennes kropp. Kvinnan hävdar att de på kanalen har tagit sig in i hennes huvud.

Anledningen till att SVT har "tagit sig in i hennes huvud" är att de, enligt henne, har sysslat med svart magi och häxeri.

– Jag hade ett röstmeddelande som 50- 60 gånger upprepade "Du ska dö". Ungefär som ett mantra, förklarade den ene av de hotade för polisen enligt Kvällsposten.

Även artisterna Ola Salo och Thomas Di Leva ska ha blivit hotade till livet av kvinnan.

Men enligt Olas manager Jon Gray känner Ola inte till hoten.

I ett försök att få ett slut på hoten beslutade Malmös tingsrätt att häkta kvinnan.

Kvinnan förnekar dock att hon begått något brott.

Hon kommer nu även att få genomgå en liten sinnesundersökning.

Ja, det vore väl på sin plats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

3 timmar sedan
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.