Kanye West ber om ursäkt för sitt pinsamma utspel

Men han håller fortfarande fast vid att Beyoncé gjort den bästa videon.


Under natten till måndag hölls den årliga musikvideogalan, MTV Video Music Awards, där många glada vinnare fick gå hem med pris för sina musikvideos.

Någon som inte hann sola sig i stjärnglansen speciellt länge är artisten Taylor Swift som vann pris för bästa kvinnliga musikvideo.

Hon blev märkbart överraskad och framförallt överlycklig när hennes namn ropades upp i högtalarna.

–Jag har alltid drömt om hur det skulle vara att vinna en sådan här men jag trodde aldrig att det skulle hända. Tack så mycket för att ni gav mig chansen att vinna ett VMA-pris, sa hon när hon stod på scenen.

Men lyckan varade inte länge.

Plötsligt rycktes mikrofonen hastigt ur hennes hand - av Kanye West.

En mycket missnöjd Kanye.

–Du, Taylor. Jag är verkligen glad för din skull och jag har låtit dig tala till punkt. Men Beyoncé har gjort den bästa musikvideon, säger Kanye om Beyonés video Single Ladies.

Vid det här laget är både Taylor och Beyoncé märkbart chockad. På Beyoncés läppar kan man läsa "oh my god".

Kanye ger sedan tillbaka mikrofonen till en chockad och förödmjukad Taylor medan han buas ut ordentligt av publiken. Taylor står kvar på scenen utan att veta var hon ska ta vägen eller vad hon ska säga.

Efter Kanyes utspel blev han dock ångerfull och bad om ursäkt på sin blogg.

"Jag ber såååååå mycket om ursäkt till Taylor Swift, hennes fans och hennes mamma. Jag pratade med hennes mamma direkt efter galan och hon sa samma sak som min mamma skulle ha sagt. Hon är väldigt talangfull. Jag gjorde fel som gick upp på scenen och tog uppmärksamheten från henne när det var hennes stund", skriver han.

Men han håller även fast vid att Beyoncés video är den bästa som gjorts under det här decenniet.

Vad tycker du? Rösta längst ner.

Taylor Swift - You belong with me:

Beyoncé - Single Ladies

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Väskförbud stoppar konserter med picknick

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swifts album: "Stor, sorgsen pop"

"Stor, sorgsen pop, meditativ teater" – bitvis en katarsisk rensning efter ett avgörande uppbrott. Så sammanfattar nyhetsbyrån AP Taylor Swifts nya album “The tortured poets department,” som rymmer i princip alla hennes tidigare musikstilar.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

2 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.