Måndag 25 Okt
Stockholm

Jay-Z om att bli övergiven av sin pappa

Jay-Z berättar om sorgen och saknaden efter sin far.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigeaktuella Jay-Z släpper på sin hårda attityd och talar ut om sin svåra relation till sin far. I Oprah Winfreys teveshow så berättade Jay-Z öppenhjärtligt om hur det kändes att som liten grabb bli övergiven av sin pappa.

När Jay-Z var 11 år gammal lämnade hans pappa Adnes Reeves hemmet. Deras relation reparerades inte förräns år 2003, precis innan Adnes avled.

– Jag känner bara ilska över hela situationen, för när man växer upp är ens pappa verkligen ens superhjälte, berättade Jay-Z berättade för Oprah.

– Så snart du har låtit dig själv bli så förälskad i någon, så snart du har satt någon på så hög piedestal och han sedan sviker dig...Man vill inte uppleva en sådan smärta igen, fortsätter Jay-Z, vars riktiga namn är Shawn Corey Carter.

– Jag minns att jag var väldigt tystlåten och kylig som barn. Jag ville inte komma nära någon igen. Jag bar med mig den känslan under hela livet, ända tills att jag och min pappa möttes strax innan han dog.

Det var Jay-Z:s mamma Gloria som arrangerade mötet mellan Jay-Z och hans pappa. Något Jay-Z själv var tveksam till.

– Mamma, jag är vuxen nu, jag behöver ingen pappa nu, ska hiphopstjärnan ha sagt. Men han hade fel. På första mötet dök inte pappan upp. Men mamma Gloria gav inte upp.

– Hon fick till ett nytt möte, för hon är en sån fantastisk kvinna med en så vacker själ, säger Jay-Z.

När dagen med stort D sedan inföll var det ord och inga visor från Jays sida.

– Jag körde på ordentligt. Det var ett riktigt snack. Jag berättade för honom hur jag kände mig den dagen när han bara stack. Han sa saker som 'Man, du vet ju var jag var någonstans", och jag svarade bara "Jag var ett barn! Inser du ens hur fel ute du var? Det var din skyldighet att träffa mig!".

Kort efter samtalet mellan far och son avled Adnes Reeves i alkoholrelaterade skador.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela