Kiss-stjärnan om sin svåra bröstcancer

- 21/10/2009, 09:05 -

"Jag flippade ut och kunde bara inte tro det. Det var en mardröm."

Efter att ha kämpat mot bröstcancer kallar sig den friskförklarade Peter Criss, originaltrummisen i rockbandet Kiss, för "den lyckligaste mannen i världen".

–Ja, män kan också få sjukdomen, säger Criss till CNN.

Som många andra trodde han inte att män unde få bröstcancer. Men när han hittade en knöl i sitt vänstra bröst under ett träningspass 2007 valde han att inte vänta med att undersöka sig.

–Jag går på gym och har har varit trummis sedan jag var liten vilket gör att jag är mycket medveten om min kropp. Så när jag hittade knölen tänkte jag: "Herregud, vad är det här?".

Trodde det var en ofarlig knöl

Efter att ha pratat med sin hustru, som kämpade mot en annan typ av cancer vid den tiden, uppsökte han läkare. Criss opererades i februari 2008 för att ta bort vad läkarna trodde var en ofarlig knöl. Senare visade det sig att knölen var bröstcancer.

– Jag flippade ut och kunde bara inte tro det. Det var en mardröm. Jag var arg på allt och kunde inte tro att jag hade det. Jag var en riktigt arg kille under en väldigt lång tid, berättar Criss.

I mars förra året opererades han på nytt innan tumören hann sprida sig.

Men ingen utomstående visste vad som hade drabbat Criss.

– Jag försökte dölja sjukdomen. Jag diskuterade det mycket med min fru. Vi ville inte avslöja det för någon. Veckotidningarna kan vara väldigt elaka av sig.

Criss ger råd till andra män

Nu vill han prata öppet om sjukdomen för att uppmärksamma att bröstcancer även finns hos män.

Criss ger ett råd till andra män.

–Försökt inte att spela tuff. Säg inte att "det kommer att försvinna" . Det kanske inte gör det och då kanske du inte får leva vidare och se hur vackert livet är, säger Criss till CNN.

Criss säger även att han berättar allt detta för att någon måste kliva fram och berätta hur det ligger till för att få män medvetna om hur farligt detta är.

Skrivet av: