Lördag 23 Okt
Stockholm

Calle och Katrin i bloggbråk

Bloggarna Calle Schulman och Katrin Zytomierska har hamnat i en hätsk diskussion

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det hela började med en Expressen den 2 november där Calle Schulman öppenhjärtigt berättar om sin och flickvännens missfall.

"Tystnaden kring missfall är farlig. För några dagar sen fick jag och min tjej missfall. Jag vill skriva om det och min tjej är okej med det... Lika unika som nyblivna föräldrar känner sig - lika unika känner sig föräldrar till ett barn som blivit fel. Lika unikt misslyckade. Jag har funderat mycket på var den där skammen kommer ifrån. Och kommit fram till att fröet till den såddes i samma ögonblick som vi fick vetskap om graviditeten."

I debattartikeln skriver Schulman även om den attityd som par som varit med om missfall bemöts med. I samma stycke nämner han sin forna svägerska och en av Sveriges största bloggar, Katrin Zytomierska.

"Min forna svägerska Katrin Zytomierska har en av Sveriges största bloggar. Hon ska bli mamma samma datum som jag skulle ha blivit pappa. Och skriver i sin blogg: "Det finns ju fan inget lättare än att skaffa barn. Men det är som allt annat. Det har med personlighet och inställning att göra. Samma med missfall." Jag blir så oerhört ledsen när jag läser det. Inte arg. Bara ledsen. För hon fortsätter bygga bilden av att bara misslyckade personer får missfall. Odlar utanförskapet för såna som mig och min tjej."

Något som skapat en hätsk stämning mellan de båda bloggkollegorna. För efter att Calle Schulman tackat nej till att debattera med Zytomierska i SVT Debatt, går nu Katrin i svaromål i sin blogg.

"Eftersom Calle uppenbarligen är mån om att vi ska kommunicera med varandra i det offentliga så får jag ställa upp. Calle väljer att inkludera mig i sin debattartikel i expressen, men när det sen bjuds upp till debatt live i SVT så tycker inte Calle att det finns något att tala om och väljer att avböja. Det känns både orättvist och som om Calle utnyttjar mig. Han tar en mening från min blogg och använder den för att få uppmärksamhet. Sen kan han inte riktigt stå för det som han skriver. Jag tror att Calle inte vill debattera mot mig för att han vet precis varför jag skriver som jag gör i min blogg. Det är för att han använder sig av samma metoder för att provocera, skapa debatt, röra om och göra sig rolig över saker som är känsliga.", skriver Katrin Zytomierska i sin blogg och fortsätter:

"Han tycker att det är dåligt att man håller sin graviditet hemlig i tolv veckor för att man ska slippa skämmas över ett eventuellt missfall. Han tycker även att jag är ett monster som skrivit i min blogg att missfall har med personlighet och inställning att göra. Han tar det som en förolämpning som är riktad direkt till honom.".

Katrin Zytomierska som själv nyligen utannonserat sin graviditet med Bingo Rimér, avslutar sitt

"Min inställning till sjukdomar, utbrändhet, missfall etc håller jag fast vid. Jag är övertygad om att vissa inte drabbas på grund av sin nonchalnta inställning. Det är ofta så. Våltäktsmännen och mördarna är inte de som straffas. Det är de goda som gör. Om jag skulle få ett missfall eller föda ut en Jerry så skulle jag ta det som min lott i livet. Jag skulle sörja och gå vidare. Jag skulle varken skämmas över missfallet eller Jerry."

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela