Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gordon Ramsays liv i spillror

Nöje | 25/01/2009 16:04

Det går dåligt för Gordon Ramsay. Riktigt illa faktiskt.

Karma? Möjligtvis. Efter anklagelserna om otrohet har det bara gått utför för Gordon Ramsay. Och då är det ett riktigt störtlopp som gäller.

Mannen som byggt en stor del av sitt varumärke på att vara en bra familjefar får nu se sitt imperium rämna. Hans trogna kunder lämnar honom. Till exempel har hans populäraste restaurang i London stått tom i flera dagar. I Ramsays värld ett brott mot mänskligheten.

Men inte nog med det. Nu är skattmasen efter honom. Ramsay är skyldig två års skatt. För att klara det har han lånat hela fjorton miljoner dollar. Och oturen bara fortsätter. Förra året förlorade den skrikige kocken två Michelinstjärnor när hans främste kock - Marcus Wareing - slutade.

Med 25 restauranger världen över är Gordon Ramsay inte bara en av de kändaste utan också rik som ett troll. Med en rekordomsättning på 138 miljoner dollar per år.

– Det här är en verksamhet som började med en duktig kock men har blivit ett imperium där mat är mindre viktigt än märket, säger matkritikern James Steen enligt NY Post.

För att rädda spillrorna försöker Gordon Ramsay nu sälja två av sina restauranger. Något han själv förnekar.

Skrivet av: