Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Köpte hunden hos djurplågare

Nöje | 25/01/2009 16:56

Prinsessan Madeleine köpte sin hund av en misstänkt djurplågare.

Prinsessan Madeleines hund heter Zorro. Såld till kungahuset av en ökänd hunduppfödare 2006. På sin hemsida skriver bland annat kvinnan som driver företaget att hon är kunglig hovleverantör. Nu visar det sig dock att misstänkt för djurplågeri.

Redan ett år innan prinsessan köpte sin hund var kenneln ökänd hos kommunen.

– Vi fick larm 2005 och kunde då konstatera att hundhållningen var undermålig, säger djurskyddsinspektören Bo Isgren enligt Aftonbladet.

När kontrollerna har genomförts har det varit bedrövliga omständigheter som mött inspektörerna. Fruktansvärt smutsigt, trångt och förvaring av hundar i källaren. Och trots en lista på tolv punkter som skulle åtgärdas gjorde kvinnan ingenting.

– Vi har påtalat bristerna men tyvärr har de inte åtgärdats. Det är väl inte så lyckat att en kennel med så mycket brister lyfts fram som valpleverantör till kungahuset, säger Bo Isgren till Aftonbladet.

Nu har kvinnans tillstånd att bedriva kennel dragits in. Dessutom bojkottas hon av Kennelklubben som vägrar registrera hennes valpar. Än så länge har kungahuset inte kommenterat det hela.

Skrivet av: