Rourkes självdestruktiva fighter

Hans senaste roll har hyllats. Men det var ett hårt arbete bakom. Precis som i ringen.


Mickey Rourkes senaste roll i The Wrestler var den svåraste han gjort.

– Redan efter tre dagar visste jag att den skulle bli den svåraste jag gjort. Wrestling och boxning är som pingis och rugby. Man skadar sig rejält, säger Rourke till MTV.

Regissören Aaron Aronofskys independentfilm har hyllats. Men framförallt för Mickeys rollprestation. I filmer spelar Mickey Rourke den avdankande proffsbrottaren The Ram. Merparten av Diaglogen skrev Rurke själv och det tårdrypande avslutningstalet bygger på hans egna erfarenheter från tiden då Mickey var boxare.

– Jag la av med boxning för att jag visste att jag skulle misslyckas. När jag var 34 började jag igen. Jag var väldigt självdestruktiv. Jag ville inte skådespela längre. Jag hade problem från barndomen. Det var en skam som ledde till ilska. Boxning var helande för mig.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Irländska artister vill se Eurovisionbojkott

igår 22:56

SVT:s “Gift vid första ögonkastet” plockas ner

igår 22:54
Under måndagskvällen drabbades SVT Play av tekniska problem och tredje avsnittet av “Gift vid första ögonkastet” gick inte att spela upp. Man valde därför att plocka bort avsnittet tillfälligt.

N-ord användes vid debatt – deltagare avbröt

igår 19:34
Det så kallade "n-ordet" användes vid flera tillfällen under en debatt på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm i helgen. Paneldeltagaren Barakat Ghebrehawariat valde att kliva av scenen – och anklagar nu stadsteatern för likgiltighet.

Känd designer fick fängelse för väsksmuggling

igår 18:32
Den kända designern Nancy Gonzalez har dömts till 18 månaders fängelse för att ha smugglat handväskor i krokodilskinn.

Lisa Ajax och Max har valt dotterns namn: ”Plupp”

igår 17:03
Lisa Ajax och sambon Max Huss väntar sitt första barn. Det är en flicka som är beräknad att komma i juni. Nu har paret valt vad den dottern ska heta.

Paniken inför Den stora älgvandringen-premiären: "Ursäkta, vad tänker ni med?"

igår 16:27
"Den stora älgvandringen" 2024 har haft premiär och i samband med det berättar produktionen om paniken när livesändningen drog igång 2019. – Hela idén är ju lite halvkorkad, säger Johan Erhag, projektledare för programmet, till SVT.