Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Jag höll ju på att dö"

- 10/03/2009, 08:38 -

Magdalena Graaf talar ut om chocken, rädslan och sorgen efter sjukdomen.

Det skulle bli hennes stora comeback - Let's Dance. I stället dansade hon sig in på sjukhus. För efter flera veckor med konstant huvudvärk uppsökte Magdalena Graaf, 33, läkare och fick sitt livs chock.

– De har hittat en cysta i mitt huvud, berättar Magdalena Graaf för "Kattis & Company" som sänds i TV4 plus i kväll.

Det var i slutet av januari som Graaf akut åkte in på sjukhus. Där upptäcktes en blödning i hjärnan. Men fortfarande vet man inte vad som orsakade tillståndet.

– Jag är under utredning så jag vet inte exakt vad det var som gjorde det. De säger att det är mental stress och kroppslig stress, säger Magdalena.

Samma dag som hon åkte in opererades hon omgående och låg i ett dygn låg hon med dräneringsslangar i huvudet.

– Jag tycker att jag mår bra i dag, man hamnar i en slags depression och kris när sådant händer. Jag stod hos läkaren och han sa att vi måste borra hål i ditt huvud för du kommer hamna i koma snart ... Jag hade två deciliter blod som tryckte i ena hjärnhalvan, säger Magdalena Graaf till "Kattis & Company".

Första veckan var chock. Därefter kom sorgen. Det visar sig snart att Magdalena lider av ett ovanligt tillstånd. En stor men godartad cysta trycker mot ena halvan av skallbenet.

– Läkaren frågade om jag hade svårt att räkna och skriva när jag var liten, och jag som alltid trott att jag var utvecklingsstörd eller nåt. Att man inte visste det när man var yngre. Man fångar ögonblicket mer nu, innan var det mer att man ska jobba hårt och sen tänker man inte på varandra. Jag är mycket bara med barnen nu, hemma och så, säger Magdalena Graaf till "Kattis & Company".

Graaf i het rumba med Daniel da Silva:

Skrivet av: