Bob Dylans bajs stör grannarna

- 17/03/2009, 18:50 -

Stjärnans bajamaja väcker förtret.

Inte sedan Bob Dylan 25 juli, 1965, gick över till elektriskt har stjärnan mötts av så kraftiga protester. Men den här gången är det inte vibrerande elektricitet som stör utan stinkande bajsodör. Det är nämligen så att den åldrande gubben satt upp en bajamaja på tomten. Och nu klagar grannarna över stanken.

Det är när den svalkande havsbrisen drar in som den lyfter med bajsstanken från Dylans bajamaja till de omgivande tomterna. Det har till och med gått så långt att en familj fått överge sina sovrum vid varma nätter när stanken blir för svår.

Men Dylan, som alltid varit något av en rebell, har hittills ignorerat klagomålen.

– Det är en skandal ”herr medborgarrättskämpe” tar kol på vår medborgarrätt, säger David Emminger, vars hem ligger precis bakom bajamajan, till LA Times.

Emminger och hans fru har låtit installera fem stora industrifläktar för att blåsa tillbaka bajsodören till Dylans tomt. Men mot havsbrisen står de sig slätt.

Myndigheterna i Malibu uppger att de arbetar med fallet och därför inte kan uttala sig.

Sjuk av stanken

– Det började i september. Först förstod jag inte varifrån stanken kom. Till slut upptäckte jag att han flyttat bajamajan alldeles nära vår dörr, säger Cindy Emminger.

Hennes åttaåriga son blev sjuk av stanken. Sedan insjuknade hon själv.

– Vi har båda allergier och är känsliga för kemikalier, säger Cindy Emmiger.

Hela historien stinker skit och påminner om när Lenny Kravitz för några år sedan orsakade en översvämning på sin toalett som letade sig ner till hans Manhattan-grannar på våningarna under. Det rättsliga efterspelet till den sörjan är ännu inte löst men det handlar om miljonbelopp som saneringen gick på.

Bob Dylan - Blowin in the wind:

Skrivet av: