Bajsattack och sextrakasserier skakar Cats

"Det är alldeles in i helvete otroligt obehagligt."


Som besökare kan man tycka att musikalen Cats på Cirkus i Stockholm verkar vara en rumsren föreställning, men det är mer än vad man kan säga om intrigerna som pågår efter att ridån har gått ner.

Det är nämligen så att enligt flera anställda är kvinnorna i musikalen utsatta för sexuella trakasserier av en man som fäller kommentarer och tafsar på dem.

Hittade bajs i sina skor

Under helgen fick kvinnorna nog. I stället för att ta upp frågan med ledningen bestämde de sig för att ta saken i egna händer.

Efter en föreställningen hittade mannen, som ligger bakom trakasserierna, bajs i sina skor och en hälsning där det stod "sluta trakassera oss".

Efter incidenten uppdagades hela historien och ensemblen kallades till ett krismöte vilket bekräftas av skådespelarna Peter Harrysson och Rennie Mirro.

Skådespelaren Per Myrberg har blivit tillsagd att han inte får uttala sig utan att han ska hänvisa till teaterledningen. Han har trots det en kommentar om händelsen.

– Det är alldeles in i helvete otroligt obehagligt, det kan jag påstå, säger Per till Expressen.

Förnekar händelsen

Teaterproducenten Lars Damberg förnekar först händelsen och säger att det hela bara är en ryktesspridning.

Till slut erkänner han dock bajsattacken och att ett en intern utredning pågår.

– Ja, men det där med skon vill jag inte prata om, det vill vi lösa internt. Och vi hade krismöte i helgen, det hade vi. Men innan hade jag ingen kännedom om några problem av det här slaget alls, säger Lars till Expressen.

Han säger även att de ser väldigt allvarligt på det som har hänt och att han inte vet hur det kommer att sluta. Om det rör sig om sexuella trakasserier kommer personen i fråga att få sparken.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

1 timme sedan

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

1 timme sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

3 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

3 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

3 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

idag 13:44
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.