Jade Goodys liv blir film

Dokustjärnans tragiska liv blir en riktig affärsverksamhet.


– Hennes historia känns naturlig för en biografisk film. Hon fångade andan i nationen. Vi talar om det och vi välkomnar förslag och erbjudanden, säger Danny Hayward enligt Telegraph.

Han är en av de ansvariga när det nu förs samtal om att göra film om dokustjärnan Jade Goodys liv. Samtidigt tävlar bokförlagen om att hinna först ut med böcker om henne precis efter hennes bortgång.

Bland annat kommer John Blake Publishing, bokförlaget som ligger bakom hennes andra självbiografi, att döpa om Cath a falling star till Jade: Fighting to the End. Något som förargat både släkt och vänner till stjärnan. De anser nämligen att den boken inte handlar och aldrig var tänkt att handla om Jade Goodys kamp mot cancern.

Utöver film och ett flertal böcker är det fortfarande oklart om begravningen kommer att filmas. Åtminstone kommer skärmar att sättas upp så att utomhusgäster kan se ceremonin i kyrkan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

idag 05:58
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.