Nu dör dokustjärnan Jade Goody

- 15/03/2009, 23:44 -

Cancersjuka Jade Goody har blivit världskänd. Nu dör hon.

Tiden har gått fort för Jade Goody. Dagarna. Veckorna. Månaderna. Sedan den där dagen i Big Brother-huset. Då Jade Goody fick beskedet att hon hade cancer. Något som senare skulle visa sig vara en dödsdom. I natt dör hon, enligt läkarna.

Hon har blivit minst sagt världskänd efter att ha sålt sin historia till den brittiska tabloiden The Sun. Allt för att kunna lämna något till sina barn. Hon hann gifta sig med sin pojkvän. Ta avsked av både vänner och familj. Förlorare i en kamp som hon aldrig egentligen hade en chans att vinna.

Och nu tar England farväl av dokusåpakändisen. När familj och vänner i kväll samlas vid hennes sjukhusbädd är det för ett allra sista farväl.

– Det är nu bara frågan om timmar, hon har försämrats kraftigt under natten. Sorgligt nog är hon väldigt nära slutet, säger en av vännerna enligt News of the World.

Fortfarande plågas Jade Goody. Inte bara av smärtor utan också av skräcken för döden. Under natten skrek hon flera gånger efter maken Jack Tweed. Hon ville inte bli lämnad ensam.

– Hon vågar inte somna för hon är rädd att hon aldrig mer ska vakna. Det har gjort henne helt utmattad. Det var hemskt, säger en nära vän till den brittiska tabloiden.

– Hon har gråtit massor för att hon vet att det är nära slutet nu, säger en annan vän till News of the World.

Enligt prognosen skulle Jade Goody kunna klara sig till tisdagen men efter en så dålig natt verkar slutet närmare än väntat. Jade Goody har själv planerat sin begravning.

– Begravningen kommer att vara en återspegling av hur hon levt sitt liv de senaste sju åren. Hon vill säga farväl till alla som vill vara där. Det kommer att visa hennes lyckligaste sju år av hennes liv. Det kommer att finnas tårar men också en hel del kärlek och skratt, säger Jades presstalesman till News of the World.

Det antagligen svåraste har varit att ta farväl av de två sönerna - Bobby, 5, och Freddy, 4.

– Pojkarna åkte och träffade henne och hon var medveten om dem under en kort stund. Hon såg dem och log, säger Jade Goodys publicist och tillägger.

– Nu väntar vi bara på det oundvikliga, det kan hända när som helst, vi vet inte.

Så går en av Englands mest kontroversiella kändisar och en bisarr mediehistoria sin plågsamma död till mötes. Kolla in bildspelet ovan. Klicka på pilarna.

Skrivet av: