Skandalen trappas upp

Skandalen på TV4 om Liza Marklund trappas nu upp ytterligare.


Journalisten Monica Antonsson har i sin nya bok "Mia - Sanningen om Gömda" riktat skarp kritik mot Liza Marklund. Om överdrifter och rena lögner. Dessutom har hon anklagat Sveriges största medier, bland annat Aftonbladet, TV4 och Dagens Nyheter, för att hålla författaren om ryggen. En skandal som alltså trappats upp ytterligare.

För som Nyheter24 skrivit tidigare stoppade TV4:s utgivare, Jonas Gummesson, ett inslag om Liza Marklunds bok. En intressekonflikt som lett till det infekterade bråket. Nu visar det sig att Gummesson har en mer personlig relation till Marklund än vad han tidigare erkänt.

Han har bott i succéförfattarens hus i Spanien två gånger. Dessutom varit inneboende i hennes lägenhet i Stockholm under sin skilsmässa 2007.

– Ja, det stämmer, men det betyder inte att jag står i någon tacksamhetsskuld till Liza, även om det kan uppfattas så, säger Jonas Gummesson till Resumé.

Samtidigt har den journalisten Annika Widebeck, vars inslag stoppades av Gummesson gått till hård attack mot både honom och Marklund. I ett mejl till personalen på TV4 skriver hon följande:

"Nu riskerar nästa inslag att ställas med hänvisning till att det råder en konflikt mellan mig och ansvarige utgivare. Min bestämda uppfattning är att förtroendekrisen finns mellan hela redaktionen, inklusive desken, och ansvarigt utgivare. Snälla snälla låt dem inte stoppa även detta, det börjar bli riktigt pinsamt för redaktionen. Titta på inslaget och reagera!!!!", enligt Resumé.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!