Wacko Jacko får hjälp av trollkarl

Michael Jackson tar med magikern David Copperfield på turnén.


Michael Jacksons kommande avskedsturné blir uppenbarligen något ganska långt utöver det ordinära.

Tidigare har det rapporterats om elefanter och pumor på scen, spökhus och båtfärder, men frågan är om inte det senaste ändå är tar magipriset.

Wacko Jacko har nämligen anlitat magikern David Copperfield för att hjälpa honom under turnén i London från sommaren.

Illusionisten Copperfield är inhyrd för att framträda med en rad spektakulära trick på scen.

Michael har utmanat mannen, som en gång fick Frihetsgudinnan att försvinna, att göra publiken stum av beundran inför magin.

De båda uppges ha träffats på Copperfields högkvarter i Kalifornien för att smida planer om lindansartrick och levitationsnummer som ska bli föreställningens höjdpunkter.

– Jacko och David har varit nära vänner sedan många år, säger en källa till The Sun och fortsätter:

– Michael är ett stort fan av magi och har sett alla stora illusionister i Las Vegas under åren.

Dessutom har det gjorts beställningar på över 100 stycken speglar, samt tillräckligt mycket is för att husera en brittisk nattklubb in i nästa sekel.

– Han har väldigt klara planer på hur han vill att föreställningen ska vara, och känner att David är rätt man för att hjälpa honom genomföra dem. Det handlar inte bara om musik för Michael, det handlar om en helhetsshow. Levitationstricket kommer bli något utöver det vanliga.

Repetitionerna för Jacksons turné inleds nästa månad. Det är ganska uppenbart att den 50-åriga popikonen har en del träning framför sig för att komma upp i matchform igen.

Turnén startar 8 juli och pågår sedan under femtio konserter fram till februari 2010.

David Copperfield har tidigare, förutom tricket med Frihetsgudinnan, även leviterat över Grand Canyon och gått rakt igenom kinesiska muren. Så om det är någon som ska lyckas med att dölja den falnande Kungen av Pop är det nog rätt person han har hittat, skriver The Sun.

David Copperfield flyger:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!