På Spåret 2023/2024 hade premiär den 3 november.
På Spåret 2023/2024 hade premiär den 3 november. - Foto: Bo Håkansson/SVT och Adam Ihse/TT

Kristian Luuk avslöjar hemligheten bakom På Spåret-frågorna

Årets säsong av SVT: "På Spåret" är i full gång och i vanlig ordning är det Kristian Luuk som programleder långköraren. Nu avslöjar han något som tittarna inte får se.


Det var den 3 november som den 34:e säsongen av "På Spåret" hade premiär i SVT. Årets deltagare består av Kristin Lundell, Johan Hilton, Jonas Rhodiner, Gry ForssellFritte Fritzson, Cecilia BerggrenMarcus BerggrenKalle MöllerSofia DalénPeter ApelgrenHector ApelgrenNiklas KällnerLena NordlundChristopher Garplind och Marie Agerhäll.

Domare är Fredrik Lindström och programledare är förstås Kristian Luuk, som efterträdde Ingvar Oldsberg år 2009. 

Allt om Kristian Luuk: Flickvännen Hanna Eklöf, barnen och "På Spåret"

Fredrik Lindström och Kristian Luuk. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Dolda fördelen som På Spåret-deltagarna får i studion: "Två gånger"

Kristian Luuk om På Spåret-frågorna: "På riktigt"

Genom åren har otaliga frågor ställt och besvarats – med varierande framgång – i SVT-programmet och så även denna säsong. 

Men hur säkerställer egentligen produktionen att alla frågor och deras respektive svar är korrekta? Just det kommer på tal i David Hellenius talkshow "Hellenius hörna" i TV4 när Kristian Luuk gästar.

– Vi har en AI faktiskt. På riktigt, det här fick jag lära mig den här säsongen, konstaterar Luuk med ett skratt i programmet och fortsätter vidare:

– Programmet spelas in i sin helhet, skickas in i en AI som lyssnar på alla repliker och skriver ut hela programmet i manusform. Det manuset skickas till en noggrann, anal journalist som sitter och läser det här och kollar allt som sägs i programmet, om det är sant eller inte. Men det är bra, då kan vi ta om och göra rätt.

På Spåret 2023/2024: Deltagare, grupper och tid för finalen i SVT

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!