"Män som hatar kvinnor": En kassasuccé

Filmatiseringen av Stieg Larssons roman "Män som hatar kvinnor" har redan dragit in 600 miljoner kronor.


För producenterna Yellow Bird tillsammans med tevekanalerna SVT och ZDF/ZDF Enterprises, samt distributören Nordisk Film, har filmatiseringen av Stieg Larssons succéroman "Män som hatar kvinnor", blivit en riktig kassako.

Filmen har hittills setts av 6 miljoner biobesökare, vilket ger intäkter på 600 miljoner kronor.

Det gör den till den tredje mest sedda icke engelskspråkiga filmen i världen i år, skriver filmtvp.se.

I Spanien och Frankrike har 1,2 miljoner sett filmen.

Men filmen har ännu inte visats på biodukar världen över.

När det nu blivit klart att filmen kommer gå upp på bio i Tyskland, Japan, Österrike, Sydkorea och Portugal, samt länderna den redan sålts till – Storbritannien, Frankrike, Italien, Spanien, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Schweiz, Polen, Grekland, Mexico, Argentina, Chile, Uruguay, Paraguay, Peru, Colombia, Venezuela Kanada och Australien – kommer miljonerna att förvandlas till miljarder.

–Det är glädjande att Män som hatar kvinnor nu börjar säljas även till länder där boken inte varit så oerhört framgångsrik. Tillsammans med de höga biobesökstalen visar det att filmen är tillräckligt bra för att kunna leva på sina egna meriter, säger Mikael Wallén, vd på Yellow Bird, i en presskommentar.

Den 18 september får del två ”Flickan som lekte med elden” samtidig premiär i Sverige, Norge och Danmark. I Finland går filmen upp en vecka senare.

”Luftslottet som sprängdes” kommer att få biopremiär den 27 november i Sverige, Norge och Danmark, och i Finland i januari.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Textilmuseet prisat på Elle-galan

Harry Styles stalker får fängelse

3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.