Söndag 24 Okt
Stockholm

"Det är inne att vara gothig flata"

Nyheter24:s filmbloggare Daniel S Ogalde säger sitt om "Flickan som lekte med elden".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Män som hatar kvinnor har slagit alla rekord. Över sex miljoner har tagit sig till biograferna för att se svensk film när den är som bäst. Och nu är det dags för andra delen i Milleniumtrilogin, Flickan som lekte med elden. Nyheter24 tog ett snack med filmbloggaren Daniel S Ogalde som har sett filmen och även ska träffa kändisarna bakom succén.

Beskriv filmen med tre ord

– Rå småtråkig action.

Vad var bäst respektive sämst?

– Absolut att svensk film med Stieg Larsson-filmatiseringarna i spetsen tuffat till sig, det är rått våld och riktigt smärta som visas och självklart att man bjuder på mer film i bokstavlig mening med över två timmars underhållning. Att skådespeleriet sedan saggar ner sig i en så karaktärsdriven film är synd. Dialogen är stel och överflödig som första värsta Beckfilm, bildkvalitén underbudgeterad och filmmusiken inte lika spännande. Flickan som lekte med elden var ju trots allt tänkt som en tevefilm från början.

Hur var dina förväntningar?

– Jag njöt i fulla drag av Män som hatar kvinnor så mina förväntningar inför uppföljaren var höga.

Tror du filmen kommer att bli lika hajpad som den förra både utomlands och i Sverige?

– Den kommer nog bli lika hajpad, inte för att den får en större budget eller är bättre utan för att föregångaren så klart har banat vägen. Hajpen blir nog störst i Sverige, vi är ju så stolta över vår lilla blågula succé. Med all rätt skall tilläggas.

Vilken skådespelare gjorde störst intryck på dig?

– Noomi Rapace helt klart. Hon har ju den största rollen i filmen så det är egentligen bara naturligt men hon äger totalt och bjuder med det på en fantastiskt sexig och bra rolltolkning. Aldrig har det varit så inne att vara gothig flata.

Du och Nyheter24 ska ju intervjua Noomi Rapace, Mikael Nyqvist och Daniel Alfredsson, vad ska du fråga?

– Jag har mina frågor. Mycket kommer att handla om karaktärerna och skådespeleriet. Möjligtvis skillnaderna på de tre filmerna men i övrigt tar jag gärna emot hjälp från läsarna så surfa in på bloggen och skicka en fråga.

Så vad blir det för betyg?

– En stark trea av fem. Tevefilm eller inte, detaljslarvet drar ner och även om helheten är klart godkänd och lägger sig över medelskiktet inom svensk film, så är det här inte vilken film som helst. Det är en av Nordens största succér och det är bara att konstatera att "Flickan som lekte med elden" inte riktigt lever upp till förväntningarna.

Bästa snackset till filmen?

– Är inget fan av popcorn så väljer helt klart chips, marabouchoklad och så klart lite vatten. Nyttig ska man vara.

Glöm inte att tävla om exklusiva biobijetter till Flickan som lekte med elden på Nyheter24:s filmblogg.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela