Juliette Lewis nära knocka Ellen Page

Filmstjärnans comeback på vita duken kunde fått en våldsam utgång.


Juliette Lewis var en av 90-talets mest minnesvärda skådespelerskor. Nu på senare år har hon hårdsatsat på rockbandslivet med Juliette and the Licks. Men när vännen och skådespelerskan Drew Barrymore erbjöd en roll sin regidebut kunde inte Lewis tacka nej.

I Whip It spelar Lewis en drottning på rullskridskobanan som får en konkurrent i unga talangen Ellen Page. Lewis som alltid ger allt gjorde sina skridskoscener själv till "98 %". Under inspelningen fick hon lägga band på sig själv när Drew bad henne knocka Page.

– Jag skulle knuffa ner Ellen i en del och jag är riktig farlig. Drew sa typ "jag vill att du verkligen tar henne". Men jag svarade att det får va inom rimliga gränser för jag vill inte skicka Ellen till sjukhus, säger Lewis till MTV.

Filmkarriären kan ha att göra med att Juliette and the Licks har splittrats. För Lewis som precis släppt sitt soloalbum Terra Incognita antyder att det var spontant.

– Jag hade turnérat i två år och mitt band splittrades. Bandets själ var borta och jag ville göra musik som lät annorlunda. Det var en väldigt intensiv period. Där omvärderade jag min framtid. Tänkte typ "ah ha" Nu skulle vara perfekt att göra en film", säger Lewis till Independent.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Jakt" – på liv och död

Väskförbud stoppar konserter med picknick

Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swifts album: "Stor, sorgsen pop"

"Stor, sorgsen pop, meditativ teater" – bitvis en katarsisk rensning efter ett avgörande uppbrott. Så sammanfattar nyhetsbyrån AP Taylor Swifts nya album “The tortured poets department,” som rymmer i princip alla hennes tidigare musikstilar.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

2 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.