Ola Salo leder Melodifestivalen

The Ark-sångaren är aktuell som programledare.


Det går bra för Ola Salo. Inte nog med att hans liv ska bli film och att han spelar självaste Jesus i ”Jesus Christ Superstar”, nu är han även aktuell som programledare i nästa års upplaga av Melodifestivalen.

Bandledaren i The Ark, som gick segrande ur förra årets upplaga av Melodifestivalen, ska enligt uppgift dela programledarskapet med en rad andra segrare från tidigare år. Bland tidigare vinnare av Melodifestivalen återfinns namn som Björn Skifs, Charlotte Perrelli och Carola Häggkvist.

- Ola är ju en entertainer av rang. Han skulle vara som klippt och skuren för uppdraget. Det som skulle kunna sätta käppar i hjulet är hans uppdrag som Jesus i Malmöuppsättningen av "Jesus Christ Superstar". Men allt går att lösa, säger en centralt placerade uppgiftslämnare, uppger Expressen.

Nyheter24 har talat med Melodifestivalens projektledare Ronnie Lans som tillbakavisar uppgifterna.

– Ola Salo har inte ens blivit tillfrågad. Om jag ska vara ärlig tror jag inte han är spelbar. Han gör ju sitt livs roll just ni i uppsättningen av "Jesus Christ Superstar", säger Ronnie Lans till Nyheter24.

–Faktum är att vi inte ens har diskuterat programledarfrågan. Vi är inte i den fasen av arbetet ännu, fortsätter han.

Hur vill du kommentera uppgifterna om att flera tidigare vinnare ska ska dela på programledarrollen i nästa års Melodifestival?

– Det där är bara spekulationer, det finns ingen substans i de uppgifterna, säger Ronnie Lans med en trött suck till Nyheter24.

Se Ola Salo i "Jesus Christ Superstar."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

1 timme sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

1 timme sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

1 timme sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

2 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".