Fredag 24 Sep
Stockholm

2009 års mest efterlängtade filmer

Med ett nytt år är det självklart dags för en späckad filmtablå. Ta en titt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

2008 blev blev de stämningsfulla dramathrillernas år med There Will be Blood och No Country for Old Men som oförglömliga exempel. Men med ett nytt år är det dags för nya bekantskaper i biomörkret. Och någon finanskris verkar det inte vara tal om. Storfilmerna står på rad inför 2009 och det verkar vara superhjältar och rymdskepp som dominerar. Nyheter24 har listat de mest efterlängtade. Ta en titt. Klicka på länkarna.

Harry Potter och halvblodsprinsen:

Än en gång är Daniel Radcliffe tillbaka som den gullige trollkarlsnörden Harry Potter. Sjätte året på Hogwarts skola och inget är sig likt. Folk lever i skräck och vaksamhet för den onde Lord Voldemort. I den sjätte filmen i serien om Potter får vi reda på hemligheten bakom Lord Voldemort och också veta vem "halvblodsprinsen" är. Mystiken tätnar medan fansen dreglar.

Watchmen:

Zack Snyder fick äran att regissera trots att både Darren Arofnofsky och Paul Greengrass stod som heta kandidater. Serieskaparen Alan Moores Watchmen, utspelar sig i ett 80-talets USA på randen till kärnvapenkrig. När så ett mord inträffar samlas en omaka grupp hjältar för att ta reda på vem som tagit livet av en av deras egna. I en av storrollerna återfinns svenskättade Malin Åkerman. Har premiär den 13 mars 2009 om inte bråket mellan filmbolagen Fox och Warner sätter käppar i hjulen.

X-men Origins: Wolverine:

Den lika arge som hårige Wolverine får en helt egen film. Och det är världens snyggaste man Hugh Jackman som än en gång spänner bröstmusklerna, vässar adamantiumklorna och puffar på cigarren. Fox valde att dissa en X-men 4 och lägga krutet på den här filmen i stället. I jakten på ett mörkt förflutet kommer Wolverine behöva all sin läkefaktor. Regissör är Gavin Hood och filmen når svenska biografer 1 maj 2009.

Änglar och Demoner:

Förväntningarna var skyhöga. Resultatet blev mediokert. Da Vinci-koden blev trots allt en stor kassasuccé. Klart det ska göras en uppföljare då. Både regissören Ron Howard och Tom Hanks är tillbaka med Änglar och Demoner. Så även Illuminati som än en gång hotar inte bara Robert Langdon utan hela världen. Det blir en kamp mot klockan när de placerar ut en kraftig bomb i Vatikanstaten. Svensk premiär den 15 maj 2009. Se trailern här.

Avatar:

En av de största inom science-fiction med Alien, Terminator och Blade Runner på sitt CV - James Cameron - är tillbaka. Avatar är historien om en krigsveteran som blir del av koloniseringen av en fjärran planet. En planet som dock redan visar sig vara bebodd. Snart utbryter konflikter och vår hjälte blir oväntat ledare för den inhemska rasen Na'vis kamp för överlevnad. Kommer på bio 12 december 2009. Se trailern här.

Star Trek:

Från början en teveserie från 1966, har Star Trek filmatiserats ett flertal gånger med blandat resultat. När nu filmmakaren J J Abrams ska tillfredsställa alla convent-nördars sug efter mer Spock, är förväntningarna skyhöga. Väldigt lite är känt om handlingen förutom att det kommer att kretsa kring kapten Kirk och hans besättnings äventyr. Star Trek warpar in i svenska biografer den 8 maj 2009. Se trailern här.

Monsters vs Alien:

Dreamworks fortsätter sina animerade framgångar med Monsters vs Alien. En skruvad film om just monster och utomjordingar. Susan Murphy tillhör en grupp övernaturliga och ganska udda hjältar som blir mänsklighetens enda hopp när en utomjordisk invasion hotar Jorden. I röstrollerna finns både Reese Whiterspoon och Kiefer Sutherland. Premiärdatumet är satt till 3 april 2009. Se trailern här.

New Moon:

Här får fjortistjejerna något att sätta tänderna i. Uppföljaren till Twilight är nämligen här med Bella och hennes sexiga vampyr Edward. När allt går helt fel under ett födelsedagsfirande ser Edward ingen annan lösning än att lämna sin kära. Något som visar sig vara ett ödesdigert misstag när en ny hemlighet avslöjas. Edwards familj är inte de enda övernaturliga i stan. Vampyrdags blir det den 20 november 2009. Se trailern här.

Ice Age 3: Det våras för dinosaurierna:

Istiden är tillbaka. Eller ja, den tredje Ice Age-filmen åtminstone. För nu verkar istiden äntligen vara över för Scrat, Sid och Manny. Då är det bara att njuta av nötterna då? Inte riktigt. Våra vänner får nämligen besök av dinosaurier. Mer animerat blir det alltså 10 juli 2009. Se trailern här.

Terminator Salvation:

Den tredje Terminator-filmen, Rise of the Machines, sågs som något av en hädelse av kultserien. Men som bekant är franchisen lika svår att döda som Arnold Schwarzeneggers mördarrobot. Med nya Batman som förebild är det tänkt att Terminator Salvation ska bli den första filmen i en trilogi. Även här med Christian Bale i huvudrollen. Vi får följa John Connor i hans framtida krig mot Skynet. Hasta la vista den 29 maj 2009. Se trailern här.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela