Lördag 27 Nov
Stockholm

Alfredson jagas av Hollywood

Vampyrregissören får göra amerikansk storproduktion i höst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Filmbossarna jagar den svenske regissören Tomas Alfredson efter framgångarna med Låt den rätte komma in. Nu blir hans nästa steg att göra en Hollywoodfilm. Filminspelningarna börjar redan i höst, och en av världens största filmstjärnor har rollbesatts.

Vampyrfilmen från förra året ligger strax bakom Ingmar Bergmans storverk Fanny och Alexander samt Lasse Hallströms Mitt liv som hund i kategorin de mest inkomstbringande svenska filmerna någonsin. 41 internationella priser har tillfallit filmen, och i USA är den rankad som den tredje största icke-amerikanska filmen under 2008.

– Hela Hollywoodetablissemanget har hört av sig på olika sätt med hurrarop och förfrågningar, säger Alfredson till Expressen.

Den röda mattan har rullats ut för honom. Till Expressen säger Alfredson:

– Först blir man alldeles överväldigad av att få sådana här erbjudanden. Man blir "starstruck". Sen kommer man på att om jag ska göra något utomlands, inte på mitt eget språk, så måste jag verkligen vara säker på vad jag ska komma med. Jag måste känna mig säker i sadeln. Så efter ett tag blir man också lite skraj. Man tänker: Herregud vad är det de tror att jag kan göra?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela