Studie: Ingves är en tråkmåns

Det kanske inte kommer som en chock för svenskarna att riksbankschef Stefan Ingves inte är en spelevink. Hans medieframträdanden brukar kantas av allvar och seriositet, särskilt under rådande finanskris. En ny studie slår fast att Ingves inte är en muntergök innanför riksbankens väggar. Han är snarare en man med stort kontrollbehov och hög arbetskapacitet.

Ingves basar över 370 anställda, som har intervjuats om hur riksbankschefen är som chef. Han beskrivs som en "väldigt intelligent person och en god pedagog som är bra på att delegera". Han jobbar hårt, levererar, petar i detaljer och saknar känslomässigt engagemang, enligt studien, skriver E24.

– Stefan Ingves är en teoretisk person i alla dimensioner, säger en gammal kollega.

Få vågar såga honom, men menar att han inte är känd för att kunna motivera och inspirera. En annan kollega beskriver Ingves som lika okarismatisk som förre höjdhopparen Stefan Holm:

– Han är otroligt resultatfokuserad, samtidigt som han är en tråkig personlighet. Hans personliga karisma finns inte. Att jobba med Stefan Ingves är som att titta på när Stefan Holm tävlar. Han är aldrig glad.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!