Google satsar på Windowsdödare

Operativsystemet Google Chrome ska utmana Microsoft och Apple.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Bill Gates och Steve Ballmer är ovana vid att utmanas av kapitalstarka mjukvarujättar med öppen källkod som modell. Google har identifierat nästa affärsområde som är underutvecklat. Med nya operativsystemet Google Chrome OS siktar Google på att ta en topplacering på netbookmarknaden.

Microsoft har med sina Windowsvarianter varit dominerande på datormarknaden. Det är först under senare år som Apple börjat ta åt sig flera andelar med Mac OS X samtidigt som Windows Vista inte direkt har charmat användarna.

– Snabbhet, enkelhet och säkerhet kommer att vara ledorden för Google Chrome OS. Vi designar operativsystemet till att vara snabbt och smidigt, det ska kunna starta och vara online på bara några sekunder skriver Sundar Pichai, chef för produktutveckling, och Linus Upson, teknisk rådgivare, på Googles blogg.

Planen är att släppa operativsystemet på Internet senare i år och det kommer att bygga på öppen källkod. Och i slutet av 2010 kommer det gå att köpa i butik, skriver The New York Times.

Skrivet av: