Apple och Google i krig

Steve Jobs sparkar Googles vd, Eric Schmidt, från Apples styrelse.


Apple och Google har länge jobbat väldigt nära varandra. Men den senaste tiden har konflikter mellan företagen rasat. Apples webbläsare Safari versus Googles Chrome. Apples mobiltelefon Iphone versus Googles Android.

Och nu har Apple stoppat Googles senaste applikation till Iphone. En funktion som kommer revolutionera sättet vi ringer på.

Servicen erbjuder ett gratis telefonnummer som du har under hela ditt liv, gratis sms, gratis inrikessamtal och billigare internationella samtal. Applikationen finns tillgänglig till Googles Android och till Blackberrytelefoner, men bara för speciellt inbjudna än så länge.

Många spekulerar i att Apple gav avslag eftersom de har så starka band till AT&T, ett av USAs största bolag inom telekommunikation, skriver Daily Tech.

Händelsen utreds nu av den amerikanska telekommyndigheten FCC, Federal Communications Commission. I fredags skickades brev ut till de tre inblandade företagen, Apple, Google och AT&T, med frågor om varför applikationerna togs bort, samt om AT&T verkligen påverkat beslutet, skriver IDG.

Det spekuleras nu i att detta är anledningen till att Apples vd Steve Jobs valt att sparka ut Googles vd Eric Schmidt från Apples styrelse.

– Tyvärr är det så att i takt med att Google ger sig in på fler och fler av Apples kärnområden, med Android och nu senast Chrome OS, minskar hans möjlighet att medverka eftersom att han måste avstå från ännu fler möten på grund av intressekonflikter, står det i pressmeddelandet.

Eric Schmidt har varit en del av Apples styrelse sedan i augusti 2006.

Skrivet av:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.