Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gordon Brown beredd att ge bort lönen

Nyheter | 03/09/2009 18:23

Premiärministern redo att ta till unika åtgärder för att rädda finanskrisens offer.

Storbritanniens premiärminister Gordon Brown är beredd att dela med sig av sin lön till recessionens offer. Det beskedet lämnade Brown efter att ha ställts mot väggen i BBC:s radiostudio av arbetslösa ungdomar.

– Jag är skulle inte vara särskilt bekymrad över att själv betala. Om det fanns en överenskommelse som gjorde det möjligt skulle jag gärna vara en del av den. Men jag är inte i den här branschen för pengarnas skull, sa Gordon Brown, som har en årslön på 194 250 pund, motsvarande 2 279 000 kronor.

21-årige Fabian Facey från Manchester ställde frågan i radiosändningen och berättade att hans mamma hade förlorat sitt kontorsjobb och att hans pappa varslats från fabriken. Därför eftelyste han att Brown tillsammans med andra storpolitiker och företagsledare skulle vara beredda att avstå en del av sin lön för att placera pengarna i en fond för att hjälpa arbetslösa.

– Den skulle vara till för människor som löner som är helt galet höga. Den skulle kunna bidra till människor i samhället som saknar arbete. När allt kommer omkring behövs all hjälp vi kan få, sa Facey.

Tidigare har Brown inte haft några problem att skära i politikernas arvoden. Under året har han fryst ministrarnas lönenivåer.

– Vi har fryst våra löner, men jag tror att det viktigaste är att samhället bestämmer sig och att vi ser till att höja skatterna för de allra rikaste, sa Brown, enligt BBC News.

Skrivet av: