Förbannad Brown kunde inte tala

Huvudmannen i mejlskandalen, Damian McBride, talar för första gången ut om historien.


Premiärministerns förre särskilda rådgivare Damian McBride, och huvudrollsinnehavare i mejlskandalen, närmade sig sin chef och bävade inför erkännandet. En bloggare hade precis avslöjat McBride med att skicka anklagande bluffmejl från Gordon Browns tjänstebostad vid 10 Downing Street.

– Jag var tvungen att berätta för Brown om innehållet i mejlen, vilket var en av de jobbigaste sakerna som jag har varit tvungen att göra. När han hörde om detta blev han så arg och kände sig så förödmjukad att han inte kunde tala, säger Damian McBride i sin första intervju sedan han avgick i april, med BBC.

Mejlen innehåll falska anklagelser mot Tories ledare David Cameron, hans ekonomiske talesman George Osborne och hans fru Frances samt parlamentsledamoten Nadine Dorries.

McBride bad om ursäkt för det han hade gjort och för att ha svärtat ned regeringens rykte.

– Det här var ett förskräckligt stort svek mot dem. Regeringen kunde ha gått mycket hårdare åt mig om den hade önskat, säger McBride till The Guardian.

På frågan om han har någon kontakt med premiärministern nekar McBride.

– Han ringde mig precis efter att jag hade avgått för att ställa några frågor om mejlen - vem som kände till dem - för att sedan fråga hur min mamma hade det. Det var allt. Det var min sista kontakt med honom, säger McBride till The Guardian.

Mejlskandalens bakgrund:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.