Björn Rosengren startar pr-byrå

Exministern bildar Friends Agenda tillsammans med mediepersoner.


Förre näringsministern och MTG-rådgivaren Björn Rosengren ger sig in i pr-branschen, precis som vännen Göran Persson. Tillsammans med Peppe Engberg, SVT-journalisten Mattias Andersson och Scholz & Friends, som kommer att äga 30 procent, bildar de Friends Agenda.

– I kristider satsar bolagen mer på pr än på reklam och där är vi ett bra komplement till reklambyrån. I stället för en huggsexa om uppdragen ska vi samarbeta, säger Peppe Engberg till Dagens Industri.

Rosengren kommer jobba kvar i Kinnevik och kommer att ha en passiv roll som rådgivare och dörröppnare. Engagemanget är privat och ett led i hans personliga satsningar på exempelvis filmprojekt.

– Jag har fått lära mig att man inte berättar vilka man jobbar med i den här branschen, säger Engberg, som inte vill avslöja sina uppdragsgivare, till Dagens Industri.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.