Stockholm

Pagrotsky blir mediemogul

Exministern startar nyhetssajt för medborgarjournalistik.


Läs mer

Leif "Paggan" Pagrotsky blir entreprenör. Nu skaffar sig den socialdemokratiske riksdagsledamoten ett riktigt jobb när han går in som delägare i Nyhetsverket.se - en sajt för medborgarjournalistik.

Sajten ska, enligt grundarna, vara "en snabb förmedlare av hela landets lokala nyheter, rapporterade av 'vanliga människor' från alla orter och städer".

"Vi hoppas att resultatet blir en salig blandning av stort och smått, av det som roar men också det som är blodigt allvar", skriver redaktionen i ett pressmeddelande.

Från och med i dag kan användare ladda upp bilder, filmer och texter på sajten. Dock kommer moderatorer att sålla i materialet. Grundare förutom Pagrotsky är journalisten Daniel Johansson, tidigare nyhetsreporter och programledare på Sveriges Radio, SVT och TV8 och TV3, samt förre MTG-medarbetaren Fredrik Palm och journaliststudenten Malin Ekman.

– I framtiden kommer fler och fler vilja vara med och delta aktivt själva. Fler känner att de har kunskaper ochförmåga att bidra till rapportering och analys av det som sker, både det som sker nära och långt bort, både stort och smått, säger Leif Pagrotsky, enligt pressmeddelandet.

Skrivet av:

Senaste nytt

Polisman döms för dataintrång – kan sparkas

Apple-vd betonar band med Kina

Publicerades: 1 timme sedan

Mynt från romarriket hittade på Gotska Sandön

Publicerades: 2 timmar sedan

Honduras klipper banden med Taiwan

Publicerades: 2 timmar sedan

Maktskifte i Australiens största delstat

Publicerades: 2 timmar sedan

Nu har Sverige sommartid

Publicerades: 2 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.