Elmehagen slår tillbaka mot LO-basen

Christer Elmehagen utesluter inte återbetalning.


AMF Pensions förre vd Christer Elmehagen menar att det är "helt otroligt" att LO-chefen Wanja Lundby-Wedin och AMF:s styrelse inte förstod hans pensionsavtal. Samtidigt avslöjar han att han är beredd att betala tillbaka pensionspengar.

Före AMF:s återtag, som drabbade flera sparare, flyttade Elmehagen stora delar av sitt kapital, vilket han har fått massiv kritik för. Nu är han beredd att gå kritikerna delvis till mötes.

– Om jag har brutit mot något är jag beredd att omedelbart betala tillbaka de åtta procenten som man drog tillbaka från övriga sparare. Jag trodde att jag följde reglerna och gjorde rätt. Anser styrelsen något annat borde de ha tagit kontakt med mig, sade han apropå att han flyttade sitt pensionskapital före AMF:s återtag, sa Christer Elmehagen till Sveriges Radio.

Han säger sig inte ha varit hemma då debatten rasat som hårdast, men finner det otroligt att Wanja Lundby-Wedin och resten av AMF:s styrelse inte kände till detaljer i avtalet.

– Den här typen av avtal som jag har förbereds och där är LO och Svenskt Näringsliv med. Sedan fattas beslut. Wanja (Lundby-Wedin) liksom de övriga styrelseledamöterna är normalt sett mycket väl pålästa och duktiga personer. Att Wanja inte skulle ha förstått det finner jag helt otroligt. Dessutom har alla siffror varit offentliga och funnits i årsredovisningen och stått på nätet, sa han till Sveriges Radio.

Elmehagen är bitter över att styrelsen inte tog kontakt med honom för att resonera om frågan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!