Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 8
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: SCANPIX / Folkpartiet / Montage
En leende Lööf mötte pressen efter semestern.
2 av 8
En leende Lööf mötte pressen efter semestern. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Polisarbetet kring rånet i Södertälje har diskuterats - samtidigt som två nya rån drabbat Stockholmsområdet.
3 av 8
Polisarbetet kring rånet i Södertälje har diskuterats - samtidigt som två nya rån drabbat Stockholmsområdet. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Mr Feng hyrde en "assassin" i spelet för att ta död på sonens karaktär.
4 av 8
Mr Feng hyrde en "assassin" i spelet för att ta död på sonens karaktär. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Politikern Lennart Degerlidens bild på Folkpartiets hemsida - en succé.
5 av 8
Politikern Lennart Degerlidens bild på Folkpartiets hemsida - en succé.
Ken Ring ställde upp på begravning.
6 av 8
Ken Ring ställde upp på begravning. - Foto: MIKAEL ANDERSSON / SCANPIX
Lisa mobbades på nätet - efter att felaktigt utpekats som medverkande i sexvideo från Rhodos.
7 av 8
Lisa mobbades på nätet - efter att felaktigt utpekats som medverkande i sexvideo från Rhodos. - Foto: Facebook / Flashback / Faksimil / Montage
Anton Abele har kopierat delar ur ett Obamatal - och hånats för det.
8 av 8
Anton Abele har kopierat delar ur ett Obamatal - och hånats för det. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 2: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 2:

INNE

1. Centerpartiet

Säga vad man vill om förslaget till idéprogram och det upprorsliknande tillstånd som råder runtom i partiet - den här veckan har tillhört Centern. Annie Lööf kom hem från semestern och tackade för intresset, med all rätt. Frågan är bara om uppmärksamheten leder till fler väljare eller fler galna utspel.

2. Rån

Södertälje för en vecka sedan, Täby och Huddinge i veckan som gått. Väpnade rån är på tapeten i den svenska huvudstaden. Är det början på ett krig mellan rånare och polis vi ser? Oavsett vad är utvecklingen skrämmande och rånen är, tyvärr, inne.

3. Mr Feng

Sonen vägrade sluta spela - då hyrde pappan en assassin i spelet för att döda sonens karaktär. Tilltaget är lika briljant som nyskapande. Vad kan väl vara smartare än att få barnet att tröttna på spelet i stället för att skälla och komma med pekpinnar.

4. Lennart Degerliden

Folkpartisten och kattentusiasten har blivit en hit på nätet. Och det är tämligen lätt att förstå när man ser profilbilden han har på Folkpartiets hemsida. Tänk om fler politiker kunde låta sina fritidsintressen färga sin politiska framtoning.

5. Ken Ring

En av Sveriges mest inflytelserika rappare har givetvis ont om tid för sina fans. Därför var det rörande och glädjande att se Ken Ring ställa upp för ett avlidet fan genom att framföra "Själen av en vän" på en begravning. Det är alltid lätt att få tårar i ögonen av artister som ställer upp på det sättet.

UTE

1. Kvinnosyn på nätet

Två personer hängdes felaktigt ut som deltagare i en sexvideo - den kvinnliga av de två möttes av betydligt vidrigare kommentarer. Vi har sett alldeles för många exempel på tjejer och kvinnor som trakasseras via nätet de senaste åren. Det har inget med Flashback specifikt att göra utan med nätet i stort.

2. Anton Abele

Han hade kunnat säga så här om att kopiera Obama: "Visst, jag tog ett par meningar men det är bara för att jag gillar Obama och tyckte det passade in". Eller så hade han helt enkelt kunnat källhänvisa när han höll sitt tal. Men inget av detta gjorde Sveriges yngsta riksdagsledamot. Då hamnar han här i stället.

/
/
/
/
Ran
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!